PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Mali stan: 5 inspirativnih primera uređenja i opremanja

  • Objavljeno:
  • 6.10.2022

Stanovi malih kvadratura veliki su izazov za funkcionalno organizovanje i uređenje. Dobar raspored, upotreba pametnih tehnologija i nekoliko dizajnerskih trikova, učiniće ne samo da stan izgleda veće, već i da se u njemu osećate komotnije.

 

Savremeni stanovi malih dimenzija postali su simbol efikasnosti i izvanrednog dizajna – ispunjeni pametnim rešenjima kojima se maksimalno koristi prostor i uređeni na besprekoran način. Zato i nije čudno što su ovakvi stanovi postali izvor inspiracije za za arhitekte i dizajnere enterijera, za projekte namenjene osobama koje vole da žive komotno, ali u malom prostoru.

 

Planovi stanova koje predstavljamo mogu vam pružiti inspiraciju kako da organizujete enterijer vašeg doma, stoga pogledate kako su organizovane prostorije u ovim malim stanovima!

 

 

1. Funkcionalan mali stan

 

Ovaj mini stan pokazuje kako se udobno i funkcionalno može živeti i u malo kvadrata. Ovakav tip stanova, sa dve prostorije približno iste veličine, je dizajniran za raznovrstan urbani način života - i za stanovanje i za rad od kuće. Velika spavaća soba nudi dovoljno prostora da se u njoj organizuje funkcionalan kutak za rad.

 

 

       

 

 


Pogledajte i:

Top 5 besplatnih programa za uređenje enterijera i kuća (VIDEO)

Fantastična rešenja za stanove do 60 m² (PLAN)


 

 

2. Život u 30 kvadrata

 

Ova garsonjera od 30 kvadrata nudi sve što je potrebno. U povezanom prostoru su kuhinja sa kuhinjskim ostrvom, koje ujedno služi i kao trpezarija, dnevna i spavaća soba, kupatilo, čak i garderober i balkon. Sofa je postavljena tako da vizuelno deli prostor namenjen za dnevni boravak i spavaći deo. Odabir svetlih materijala i boja kreira prijatan prostor za život.

 

 

 

3. Stan u Г

 

Nemaju svi stanovi pravougaoni oblik, iako su malih dimenzija. Velika prednost stanova nepravilnog oblika, poput ovog, je to što je zona za spavanje izdvojena od dnevne zone, a time i mirnija, što je čest problem kod kompaktnih stanova malih dimenzija. Dobra osvetljenost i obilje dnevnog svetla takođe utiču na prijatniju atmosferu u stanu.

 

 

 

       

 

 

4. Funkcionalan raspored u jednosobnom stanu

 

Sledeće rešenje je interesantan primer projektovanja malog stana. Iako jednosoban, ovaj stan zahvaljujući otvorenom planu dnevne zone, čini da prostor deluje prijatno i veće nego što jeste. Dve terase i garderober u spavaćoj sobi daju dodatni komfor ovom stanu.

 

 

 

5. Kompaktan mali stan

 

 

Ukoliko na raspolaganju imate malo kvadrata, pomoć profesionalaca će vam biti od velikog značaja. Nekad pak inspiraciju možete pronaći na neočekivanim mestima poput apartmana hotela, koji može da posluži kao osnova za dizajn garsonjere ili jednosobnog stana.

 

Pogledajte ovo sjajno rešenje.