PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Kako napraviti privatni spa centar u svom domu

  • Objavljeno:
  • 22.9.2022

 Imati svoj wellness kutak postaje imperativ u uređenju stambenih enterijera, kao najnoviji trend u opštem poretku zdravih životnih navika. Od prvih jacuzzi kada u kupatilima, stigli smo do kompletnih kućnih spa centara, sa više vrsta sauna, slanim sobama, senzornim tuševima i različitim kupkama i kadama.

 

Prednosti ličnog spa centra su brojne, od lake dostupnosti, personalizacije, zdravijeg života, do opšte higijene. Argumenti protiv, kao što su nedostatak prostora ili cena, sada su minimizovani raznolikom ponudom na tržištu, koje nudi rešenja za svaki prostor i džep.

 

Lični spa kutak za svakodnevno uživanje

 

Pa šta je to što vam je potrebno da biste i vi mogli da uživate u svom spa centru?

 

Počnite od prostora koji želite da preuredite u spa, njegova veličina i oblik odrediće i moguće sadržaje. Takođe je važno da taj prostor bude dobro izolovan i sa dobrim instalacijama. Ako ima prirodno osvetljenje, to je dodatni plus, a ako ne, to ćete nadoknaditi relaksirajućom ambijentalnom rasvetom.

 

SAUNA

 

Kada se pomene SPA, najčešće prvo pomislimo na saune. Kućne saune se mogu pronaći od različitih materijala, dimenzija i načina zagrevanja. Odaberite onu koja vam najviše prija, a prema broju ljudi koji će je istovremeno koristiti. Obratite pažnju i na potrošnju struje.

 

Finska sauna za dvoje

 

Odaberite joj idealno mesto, prema savetu proizvođača, a ako vam se to više dopada, možete izabrati i saunu koja se postavlja napolju.

 


Pogledajte ova inspirativna kupatila:

Rajsko kupatilo inspirisano ostrvom Bali

Najoriginalnija kupatila: inspiracija za 2022. godinu


 

SLANE SOBE 

 

Terapija himelajskom solju ima brojne blagodeti i zato se ona često koristi u wellnessu. Može biti samo kao detalj kao sona lampa, ili kao celina za sebe – slana soba ili slana sauna.

Razlog više da imate slanu saunu u kući je to da nju mogu koristiti svi, bez ograničenja, pa i najmlađi članovi, a posebno je pogodna za respiratorna oboljenja i alergije.

 

Slana soba za celu porodicu

 

SPA I JACUZZI KADE

 

Bez obzira da li ćete odabrati klasičnu samostojeću kadu sa mlaznicama, ili neki od hi-tech ugradnih jacuzzi bazena, sigurno je da ćete u njima maksimalno uživati. Hidro i aero mlaznice, integrisana rasveta i muzika, sve je već osmišljeno da samo zaronite u svoj idealni spa dan.

 

Rustični prostor adaptiran u kućni spa centar

 

 

AROMATERAPIJA

 

Spa centar je nezamisliv bez relaksirajućih mirisa koji doprinose potpunom uživanju i opuštanju. Opremite se eteričnim uljima i difuzerima, a aromatične sveće mogu da posluže i kao dodatak za romantičnu atmosferu.

 

Aromadifuzer sa savršenu wellness atmosferu

 

 

Tekst: Redakcija Kuća Stil