PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Rajsko kupatilo inspirisano ostrvom Bali

  • Objavljeno:
  • 22.1.2018

Inspirisan sopstvenim putovanjima u Indoneziju, dizajner i graditelj Paul Linnebach iz studija "Mantis Design + Build" kreirao je pravu prirodnu oazu u sred kuće u Mineapolisu, za vlasnicu koja je veliki ljubitelj azijskog stila i putovanja.

 

Tokom njegovih poseta Baliju, dizajner je primetio da su kupatila i tuševi koje ostrvljani koriste veoma povezani ili čine deo okolne prirode, i poželeo da takvo iskustvo prenese i dočara u američkom domu.

 

 

Prilikom renoviranja uklonjena je velika ugaona kada koja je retko korišćena i umesto nje je postavljen prostran i luksuzan tuš, koji je transformisao nepraktično kupatilo u oazu koja se savršeno uklopila sa ritmom i stilom života vlasnice.

 

Mali zid koji je delio kadu i toalet šolju od ostatka kupatila je takođe uklonjen kako bi se prostor otvorio.

 

 

Prostor za tuširanje je smešten direktno ispod svetlarnika. Veliki tuš prečnika 40 centimetara stoji u centru prozorskog okna i stvara osećaj tuširanja u prirodi, pod vedrim nebom.

 

"Neobična i prelepa ideja da smestimo tuš u svetlarnik učinila je ovo kupatilo razigranim i luksuznim. Rizikovali smo, a to se vlasnici veoma dopalo i postalo omiljeni deo kupatila", kaže Linnebach.

 

            

 

Pločice koje imitiraju drvo, postavljene na podu, zidu i plafonu kupatila, kreiraju raskošan i prirodan ambijent. Korišćenjem ovakvog materijala izbegnuta je upotreba prirodnog drveta koje je nepraktično za održavanje u vlažnim prostorijama. Skriveni ventil ugrađen je u svetlarnik kako se vlaga ne bi sakupljala.

 

Još jedan neočekivani element u kupatilu, koji je pružio prostoru izuzetan izgled, su prave biljke – sukulenti, smeštene u porcelanske zidne saksije koje su načinjene specijalno za ovaj enterijer. Police za kozmetiku, sveće i dekor, takođe su napravljene po meri.

 

Nad lavaboom se nalazi niz staklenih kugli, luster kompanije Bocci, koji je doneo dodir luksuza u relaksirajući prostor kupatila.

 

 

Foto: Paul Linnebach