PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dva originalna enterijera za umetnike

  • Objavljeno:
  • 18.11.2021

Ako ste umetnik, vaš dom nije samo mesto gde ćete prespavati. On treba da služi i kao izvor inspiracije. I dok je nekim umetnicima potreban svedeniji prostor koji će biti njihovo "belo platno", drugima su uspomene, slike, lični predmeti, pa i boje, dezeni i teksture nešto iz čega crpe inspiraciju.

 


   Kako se spajaju život i umetnost u enterijeru

 

   Umetnica Karla Flečer i njen suprug muzičar Bret Langsford otvaraju vrata svog doma u                    Australiji koji na najbolji način ilustruje kako izgleda enterijer inspirisan umetnošću.

 


 

Pogledajte dva stana koja je dizajnirala je Galina Lavriščeva tako da zadovolji potrebe dva različita tipa umetnika.

 

1. Kutak za maštu

 

Prvi stan se vodi filozofijom "više je više". Na svakoj površini nalazi se slika, tekstura ili boja koji podstiču maštu. Prostor karakterišu materijali koji su daleko od uobičajenih uglađenih površina na kakve smo navikli. Nefarbane palete vise na plafonu, a gole cigle vire iza starih reklamnih znakova. Čak i tepisi deluju kao da su za svog dugog veka trajanja pretrpeli mnogo toga. Međutim, rezultat je prostor koji deluje umetnički i sa namerom nedovršeno.

 

Jedan od najupečatljivijih detalja u stanu je prostor za skladištenje na plafonu. Žičani paneli stvaraju prostor za odlaganje stvari, ali i omogućuju da ti predmeti budu vidljivi. Na taj način je ovo skladište doprinelo šarmu enterijera. 

 

 

Shop the look: Ručno rađeni ćilimi u modernom ili etno stilu.

 


PROČITAJTE I:

Moderno potkrovlje koje odiše pravim senzacijama.

Enterijer kao umetničko delo.


 

 

2. Belo platno

 

Iako je drugi enterijer svedeniji po pitanju tekstura, materijala, čak i boja, svakako odaje kreativan utisak. Bela boja, drvo i cigla dominiraju prostorom. Elementi koji deluju pomalo staro i istrošeno, poput greda i daski na plafonu, samo daju rustični šarm ovom prostoru. Niske sive sofe deluju jednostavno, ali prave dobar balans predimenzioniranim lampama i efektnoj fotelji.

 

 

Shop the look: Modularne garniture.

 

Foto: home-designing.com