PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Uredite kuhinju po prolećnim trendovima

  • Objavljeno:
  • 22.4.2020

Svakog dana objavljujemo novu ideju kako da kvalitetno i kreativno ispunite vreme u kućnoj izolaciji. Danas vam nudimo sjajne ideje kako da uz male promene osvežite izgled kuhinje i unesete novu energiju u ovaj prostor u kojem provodite dosta vremena.

 

Tapete sa cvetnim motivima

 

Boje i motivi iz prirode su proveren način da unesete živost u enterijer. Efektni cvetni dezeni lako se mogu uključiti u dizajn kuhinje postavljanjem tapeta na sve ili samo jedan od zidova u prostoriji.

Moderne tapete ne krase više samo zidove spavaćih ili dnevnih soba, već se zahvaljujući vodootpornim svojstvima mogu postavljati i u prostorije sa dosta vlage poput kuhinja i kupatila.

 

Atraktivne tapete su dobar izbor i u prostorijama otvorenog tipa jer se taj način kuhinja vizuelno izdvoji od trpezarije ili dnevne sobe, i primi zaseban i upečatljiv izgled. Izbor boja i dezena zavisiće od stila kuhinje ili povezanih prostorija, kao i boja koje su već zastupljene u enterijeru.

 

 

 

Zelena oaza u enterijeru

 

Ako ste se zaželeli prirode i proleća, vreme je da napravite zelenu oazu u kući. Bilo da je vaša kuhinja uređena u klasičnom, skandinavskom, eklektičnom ili rustičnom stilu, ako je ispunite mnoštvom cvetnica, kaktusa ili začinskog bilja pružićete prostoru svež i originalan izgled.

 

Zasadite lekovitu baštu u kuhinji i imaćete dupli dobitak. Osim prijatnijeg boravka u prostoru koji je ispunjen zelenilom, začinsko i lekovito bilje biće vam na dohvat ruke i podsticaće vas da se okrenete zdravijem načinu ishrane.

 

 

 

Klasična plava boja

 

Klasična plava, boja koja asocira na nebo tik nakon zalaska sunca, na dubine mora i okeana, poseduje vanvremensku i trajnu lepotu. Zvanično nazvana Classic Blue 19-4052, duboka i umirujuća nijansa plave proglašena je za boju koja će obeležiti celu 2020. godinu i zato vam predlažemo da oplemenite enterijer ovom zahvalnom nijansom.

 

 

 

Ako se odlučite da u svoju kuhinju unesete klasičnu plavu, to možete učinite na mnogo načina: ukoliko ste planirali veće renoviranje, odaberite zidne pločice u ovoj nijansi; ako pak želite samo da osvežite izgled kuhinje, na police ili pult postavite posuđe, krpe ili dekorativne predmete poput vazni i činija u ovoj boji, ili zamenite jastučiće na barskim i trpezarijskim stolicama.

 

 

 

U okviru serijala tekstova "30 stvari za koje do sada niste imali vremena" svakoga dana objavljujemo po jednu ideju kako da kvalitetno ispunite život u kućnoj izolaciji. Ako ste propustili prethodne priče, obavezno pročitajte i tekstove:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Napravite savršenu vikendicu od 16 kvadrata

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Naučite da meditirate

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Preuredite enterijer

Svi tekstovi