PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

10 inspirativnih 3D planova za dvosobne stanove

  • Objavljeno:
  • 18.6.2021

Dvosobni stanovi su idealni za parove i male porodice. Kao jedan od najčešćih dostupnih tipova domova, oni pružaju dovoljno prostora za efikasnost, a nude više udobnosti od jednosobnih stanova ili studija. Stoga vam predstavljamo 10 planova dvosobnih stanova koji će vas inspirisati.

 

1. Dvosobni stan sa privatnošću

 

Idealan za manju porodicu, ili mladi bračni par koji traži gostinjsku sobu, ovaj stan pruža potpunu privatnost budući da su spavaće sobe smeštene na različitim delovima stanova. Svaka spavaća soba nudi dovoljno prostora za skladištenje stvari i privatno kupatilo, dok je sa druge strane dnevni boravak zajednički i obogaćen je sa kuhinjskim ostrvom u vidu bara i prostranu dnevnu sobu za ugodno druženje.

 

 

2. Za ljubitelje crno-belih enterijera

 

Za sve one koji vole tamnije enterijere i ples crno-belih boja, predstavljamo stan prefinjenog karaktera. Prostor je vertikalno podeljen u dva dela: spavaći, za optimalnu privatnost i deo za boravak, dok ceo stan povezuje terasa savršena za ispijanje jutarnje kafe ili večere sa prijateljima.

 

 

3. Stan sa minimalno nameštaja, a maksimalnim ugođajem

 

Iako ovaj prostor nudi samo dve spavaće sobe i dva kupatila, uređen je za ugodan smeštaj gostiju i nudi jedinstvene dizajnerske elemente koji mu daju šarm, a ogledaju se u radovima na pločicama u predvorju, kuhinji i trpezariji kao i velikom ugaonom kadom sa hidromasažom u kupatilu. Stan je minimalno opremljen kako bi prostor delovao veće a odlikuju ga toplije, zemljane boje. Ukoliko je mladi bračni par u pitanju, stan može da primi jednog ili više gostiju usled jedne veće spavaće sobe koja u sebi krije dodatni kauč na razvlačenje.

 

 

4. Mint-beli snovi

 

Ovaj stan odaje osećaj modernog i rustičnog, a nudi dve spavaće sobe od kojih je jedna glavna i gleda na šarmantan balkon. Obe sobe imaju sopstveno kupatilo i garderober. Dnevni boravak sa druge strane je povezan sa kuhinjom, prostran je, a nudi sve što potrebno: sto za kompjuter, kutak za odmor i trpezariju.

 

 

5. Zen dom

 

Stan za sve one koji žele da dodaju zen dodir u svom domu. Ovaj nekonvencionalni raspored nudi i jedan kancelarijski kutak, koji se nalazi tik do prozora i omogućava rade od kuće. Poseban detalj predstavlja i upečatljivi kameni pod koji je koncentrisan u centru, a u savršenoj je kompoziciji sa ostatkom stana.

 

 


Povezane vesti:

Inspirativni 3D planovi stanova

10 sjajnih planova za jednosoban stan


 

6. Urbana oaza

 

Ovaj pozitivni i šarmantni dvosobni stan nudi obilje kvadratnih metara, luksuzne pogodnosti i uglađenog je dizajna. On je zapravo više je od stana: to je urbana oaza. Poseduje dosta prostora za skladištenje, radni prostor, veliku kuhinju i trpezariju, dve spavaće sobe, dva kupatila i sjajne velike prozore crnih okvira, koji je komplementaran sa ostatkom nameštaja i nudi dosta prirodnog svetla u stanu.

 

 

7. Stan sa visokim nivoom funkcionalnosti

 

U ovom stanu manje kvadrature smešteno je sve što je neophodno – dnevna soba sa trpezarijom i kuhinjom, dve spavaće sobe i kupatilo sa odvojenim toaletom. Nameštaj zauzima dosta prostora, ali ono što manjka u prostoru, dopunjuje sa funkcionalnošću.

 

 

8. Stan sa otvorenim konceptom

 

Domovi otvorenog koncepta postaju sve popularniji, pa tako ni ovaj stan ne zaostaje za trendom. Nudi pregršt prostora kako za skadištenje, tako i za život što ga čini prijatnim za manje porodice, parove ili samce. Spavaće sobe nalaze se na suprotnim stranama stana, što može biti idealno za goste, a dovoljno prostora u zajedničkim prostorijama omogućava savršenu atmosferu za zabavu. 

 

 

9. Stan sa četiri balkona

 

Raspored prostorija ovog stana je nekonvencionalan, ali je veoma funkcionalan. Šarmantnosti ovog prostora doprinose i četiri mala balkona koji se nalaze na svakoj strani stana i pružaju dovoljno svetlosti već svetlom prostoru.

 

 

10. Prozračan i svetao stan

 

Prozračnost i ugradni plakari su prave pogodnosti koje ovaj stan u bojama godine pruža. Dva privatna ulaza, spavaće sobe i odvojena kupatila nude dovoljno privatnosti i čine ovaj stan izvrsnim za manju porodicu ili pak cimere bez žrtvovanja pogodnosti i privatnosti.

 

Izvor: Home Designing