PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prefinjena kolekcija rasvete Dolce & Gabbana (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 7.9.2021

Na trodnevnom događaju za pamćenje u svetu mode i dizajna u Veneciji, Dolce & Gabbana predstavilo je prvu kolekciju nameštaja i kućnog dekora među kojima je i zadivljujuća rasveta rađena u saradnji sa Barovier & Toso kompanijom.

 

Velika premijera nove kolekcije nameštaja i kućnog dekora Dolce & Gabbana održana je u Veneciji u zgradi Scuola Grande della Misericordia 28. avgusta. Na ovom događaju predstavljeni su i zadivljujuće instalacije rasveta koje su za tu priliku stvorili Barovier & Toso, italijanska kompanija specijalizovana za venecijansko staklo i kristal.

 

 

Kao inspiraciju Domenico Dolce i Stefano Gabbana želeli su da iskoriste četiri omiljena motiva: uzorke leoparda i zebre, mediteransko plavu boju i sicilijanska kolica. Barovier & Toso oživeo je ove vizije, dodajući živopisne, blistave boje finalnim kreacijama su toliko kolosalne i sofisticirane da su zadivile sve posetioce, a rezultat su intenzivnog i marljivog rada stručnih majstora stakla.

 

 

Za uzorak leoparda, Barovier & Toso je napravio pet spektakularnih lustera sa 56 sijalica. Svaki od ovih lustera visine je preko pet metara, sa leopardskim ukrasima i rostrato crnim efektima – tehnika gde zrnasti kristalni cilindri reflektuju i prelamaju svetlost do dramatičnog efekta. Za izradu ovih umetničkih dela bilo je potrebno oko 20.000 komada, ispunivši atmosferu primamljivo toplim nijansama, idealno za veličanstveno, pozorišno iskustvo.

 

 

 


Povezane vesti:

Inspirativni i kreativni dizajnerski komadi Elene Salmistraro

Duh Sicilije u vašoj kuhinji


 

Za motiv sicilijanskih kolica, Barovier & Toso stvorili su dve vrste svetlosnih instalacija, pune šarma sa zavodljivim i živahnim izlivima boja tipični za sicilijansku tradiciju, stalnu inspiraciju u kolekcijama Dolce & Gabbana. Za prvu instalaciju iskoristili su pet posebnih delova od kojih se svaka sastoji od šest lustera postavljenih na velike točkove u ručno obojenom drvetu.

 

 

Crvena, zelena, plava, karamel i ćilibar takođe su bili protagonisti druge instalacije, kaskade kristala sastavljene od 14 lustera kako bi stvorile intrigantan, dinamičan uzorak i upečatljiv trodimenzionalni efekat. Sa visinom od 7,5 metara, ova kreacija sadržala je čak 3000 staklenih cevi kvadratnog poprečnog preseka. Svaka suspenzija je formirana kućištem od raznobojnih vertikalnih delova, izbalansiranih tako da naglašavaju intenzitet svake boje u isto vreme. Konačni rezultat bio je izvanredan prikaz zasićenih boja, ovalnih oblika.

 

 

Konačno, Barovier & Toso su protumačili temu mediteranske plave boje, stvarajući deset grozdastih lustera sastavljeni od 2450 cevastih delova kvadratnog preseka, sa završnom obradom rebraste strukture. Svi delovi uređeni su da izazovu intenzivno zasenjivanje – od bledih do kobaltno plavih nijansa.

 

Izvor: Romanopatricia

 

Kako jedna od instalacija izgleda uživo kao i ostale komade nameštaja, pogledajte u VIDEO prilogu koji sledi.