PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Duh Sicilije u vašoj kuhinji

  • Objavljeno:
  • 19.4.2018

Čuvena modna kuća "Dolce&Gabbana" i italijanski proizvođač "Smeg" udružili su svoje kreativne umove i zajedničkim snagama kreirali kolekciju očaravajućih kuhinjskih uređaja "Sicily is my Love", koja je predstavljena na sajmu "EuroCucina", u okviru najvećeg međunarodnog sajma nameštaja "Salone del Mobile" koji se održava od 17. do 22. aprila u Milanu.

 

Nakon prošlogodišnjeg uspeha kada su se ove dve kompanije udružile i dizajnirale 100 unikatnih, ručno oslikanih frižidera, ovogodišnja saradnja fokusirana je na manje kućne aparate kao što su tosteri, ketleri, cediljke za agrume, aparati za kafu, mikseri i đuseri.

 

 

Svi ovi proizvodi dekorisani su tipičnim motivima iz sicilijanske svakodnevice. Kruške, višnje i limunovi uokvireni trouglastim dekoracijama poznatim kao "kroči" samo su neki od motiva koji krase uređaje.

 

 

Slike vulkana Etna okružene delikatnim cvetovima, listovima akanta i ornamentalnim frizovima, sve su to teme i simboli koji su suštinski vezani Siciliju i čine važan element estetike koju neguju Domeniko Dolče i Stefano Gabana.

 

 

Najnoviji dodaci kolekciji "Sicily is my Love" su i dva modela šporeta i aspiratora "Victoria".

 

 

Vedar dizajn crveno-narandžaste verzije inspirisan je motivima iz sicilijanskog folklora, dok su nežne cvetne šare na plavom modelu prenete sa "majolika" printa.

 

 

Kako izgleda ova neodoljiva kolekcija pogledajte i u video zapisu koji sledi.