PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Biseri rasvete: Ama kolekcija brenda Bomma dobitnik je prestižne nagrade

  • Objavljeno:
  • 2.1.2024

Kolekcija rasvete inspirisana japanskim ženskim roniocima, tradicionalnim lovcima na bisere, dobitnik je prestižne Archiproducts Design Awards. Ama svetiljke proizvod su poznatog brenda Bomma, koji spaja vekovnu tehniku proizvodnje i savremeni dizajn.

 

Ama kolekcija, koju je dizajnirao Vaclav Mlinar, kreativni direktor kompanije Bomma,  i ove godine se našla među pobednicima u kategoriji osvetljenja, u Archiproducts Design Awards. 

 

 

Ama kolekcija brenda Bomma pobednik Archiproduct Design Awards


Premium rasveta brenda Bomma  predstavlja spoj viševekovne tradicije čuvenih čeških staklara, novih tehnologija i vrhunskog dizajna evropskih i čeških dizajnera.
Bomma je zasnovana na bogatoj tradiciji kreiranja i ručnog duvanja stakla, staroj 500 godina. Akcenat na na savremenom dizajnu, izvanrednom kvalitetu stakla i očaravajućim detaljima, doneo im je mnoge nagrade i priznanja širom sveta.

 

 

Kolekcije Ama i Mussels,koje je dizajnirao Vaclav Mlinar, dizajner i kreativni direktor Bomme, inspirisane su fascinantnim podvodnim svetom, prefinjenom elegancijom i organskom formom školjki.
Ama kolekcija vizuelno podseća na ljušture školjki koje proizvode dragocene bisere. Pažljivo izrađeno staklo velikog formata obuhvata biser u svom centru u obliku izvora svetlosti, koji pruža meku ambijentalnu svetlost.

 

AMA Premium visilice možete naručiti u Enviro DesignConceptStore 

 

Prefinjena elegancija bisera prenesena je u precizno izveden oblik svetiljki Ama


"Ama je savršen oblik školjki koje stvaraju i štite bisere. Baš kao i u kolekciji Mussels, inspiraciju sam pronašao u tim misterioznim životima ispod površine mora.", izjavio je dizajner.

Naziv ove kolekcije odnosi se na bisere, tačnije na japanske ženske ronioce, lovce na bisere po imenu Ama. Na japanskom, reč “ama” odnosi se na “ženu mora” koja tradicionalno skuplja bisere u Japanu vekovima. 

 

 

Postoje dve dostupne varijante montaže koje se mogu unapred konfigurisati i određuju da li će školjka biti otvorena ili zatvorena. Ovo omogućava prelepe kombinacije otvorenih i zatvorenih školjki, uvek stvarajući originalnu konstelaciju.

 

 


Pogledajte i:
Igra staklenih oblutaka: dizajnirajte svoju unikatnu lampu od ručno duvanog stakla

Magična rasveta i umetnički enterijer: fantastičan stan u novom, prestižnom stambenom kompleksu


 

Svaka staklena školjka proizvodi se pomoću posebne tehnike duvanja stakla. Tokom dva dana, staklo se greje i postepeno se topi  u pripremljenom konusnom kalupu. 

 

 

Ama kolekcija predstavlja savršen spoj misterioznog podvodnog života i umetničke izrade stakla. Sa varijacijama otvorenih i zatvorenih školjki, svetla omogućavaju jedinstvene kombinacije koje podsećaju na prave biserne školjke. Ova kolekcija ne samo da pruža estetsko uživanje, već i odaje počast tradiciji japanskih ronioca za bisere, donoseći jedinstvenu lepotu i toplinu u prostor.

AMA kolekciju kao i sve proizvode premium brenda BOMMA možete naručiti OVDE.

 

 

Fotografije: bomma.cz
Tekst: redakcija Kuće stil