PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Novo stanovanje: Čaroban Coccon kompleks

  • Objavljeno:
  • 7.3.2022

Inspirisan urođenom potrebom za zaštitom i sigurnosti, kompleks Cocoon činiće niz neobičnih građevina u obliku gnezda, koje će biti izgrađene u mestu Tulum u Meksiku. Kompleks je zamišljen kao kombinacija stanovanja, hotelskog smeštaja i wellness doživljaja.

 

Ovaj projekat, koji potpisuje poznata arhitektonska firma "DNA Barcelona Architects", u potpunosti je inovativan i u pogledu estetike i tehnologije.

 

 

Polukružne zgrade, obgrljene visokom fasadom, kreiraju prostor u kojem se ljudi osećaju sigurno i slobodno da se prepuste uživanju ili povezivanju sa drugim stanarima.

 

 

Kompleks od preko 46.000 kvadratnih metara obuhvataće tri stambene zgrade i dve zgrade hotela, sa 204 apartmana i 167 soba, kao i 16 privatnih vila.

 

 

Koncept je rođen s idejom da pruži gostima luksuzno i komforno utočište, idealno mesto za beg od svakodnevnog života.

 

 

Luksuzni objekti su dizajnirani i pozicionirani tako da pruže neometan pogled na prirodu, kao i izolovano i mirno okruženje bez obzira na međusobnu blizinu objekata.

 

 

Svako "gnezdo" funkcioniše kao samostalna jedinica, u čijem se središtu nalazi zona za zajedničke aktivnosti sa velikim bazenom kao centralnim elementom.

 

 

U okviru svakog objekta nalaziće se bazeni, dečje igraonice, sale za konferencije, restoran, bar, i zone pod autohtonim biljkama koje će oplemeniti čitav prostor.

 

 

Više detalja otkrijte u video prilogu.

 


Moglo bi vas zanimati i:

Revolucija u stanovanju: Samoodrživost i wellness doživljaj

Stan koji inspiriše na sreću


 

 

 

FOTO: DNA BARCELONA Architects

 

Tekst: redakcija Kuće stil