PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako će izgledati poslovni centar GTC X na Novom Beogradu (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 10.8.2021

Poslovna četvrt u bloku 41 na Novom Beogradu uskoro će dobiti svoju novu zgradu. Sa svojim specifičnim oblikom koji je nalik slovu X, ova zgrada će biti idealna za balans između rada i kreativne zabave.

 

Beogradska poslovna četvrt će uskoro postati bogatija za još jednu zgradu. U pitanju je savremeni poslovni objekat nazvan GTC X, projektovan da zadovolji najviše standarde modernog poslovanja, a potpisuje ga austrijski arhitektonski biro Atelier Thomacs Pucher, koji je bio angažovan i na projektovanju kompleksa GTC Green Heart. Sa ukupnom površinom za izdavanje od 17.000 m2, ova zgrada će se protezati na osam spratova, a biće locirana u samom centru beogradske poslovne četvrti, u ulici Milutina Milankovića.

 

Arhitekte su svojim kreativnim naporima došli do specifične ideje da u osnovi ukrste dva trakta i tako naprave oblik zgrade nalik slovu X, što je inspirisalo samo ime objekta. Ovaj oblik zajedno sa izlomljenom fasadom kreiraće optimalno prirodno osvetljenje radnog prostora.

 

 

 

U prizemlju zgrade će se nalaziti hol sa duplom visinom, salom za konferencije, restoranom i poslovnim prostorom, dok će potrebe za parkiranjem biti rešene na tri nivoa podzemne etaže sa 330 parking mesta. Na ukupno osam spratova, sa visinom svakog sprata od 2,80 m, biće kreirana savremena poslovna zona, koja je projektovana po principu otvorenog prostora kako bi obezbedio fleksibilan i funkcionalan ambijent visokog kvaliteta, kao i komforne uslove za rad i boravak njegovih korisnika.

 


Enterijer objekata je dizajniran sa modernim arhitektonskim izrazom i upotrebom savremenih formi, materijala i boja. On će odlikovati izuzetnim kvalitetom završnih radova, visoko efikasnim podnim oblogama, personalizovanim dizajnom, ali i mogućnošću da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni potrebama i specifičnim zahtevima zakupca. Takođe korisnicima ovog prostora na raspolaganju će biti i brojne terase kako bi iskusili balans između rada i kreativne pauze, poput najuspešnijih primera iz svetske prakse.

 

 


Povezane vesti:

Marina Dorćol: Inovativno zeleno naselje i najluksuzniji kvart Beograda (VIDEO)

Novi ponos prestonice: Ovako će izgledati velelepna železnička stanica Beograd Centar


 

Zgrada GTC X projektovana je i biće izvedena u skladu sa prestižnim GOLD LEED sertifikatom, međunarodno priznatim sertifikacionim programom gradnje energetski visoko efikasnih objekata, a završetak objekta je planiran za septembar 2022.

 

Kvadrature:

 

- Bruto površina: 30.000 m2 zgrade

- Površina za izdavanje: 17.000 m2

- Površina sprata:  1.895 m2

- Površina terasa na svakom spratu: 50 m2

 

Kako će ova zgrada izgledati u prostoru, pogledajte u sledećem video prilogu:

 

 

Investitor projekta: GTC