PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

U novu godinu sa urednim domom: 6 stvari koje možete odmah da bacite

  • Objavljeno:
  • 20.1.2022

Sada je dobar trenutak za raščišćavanje doma kako biste novu godinu započeli rasterećeni od svih nepotrebnih stvari. Dajemo vam ideju od čega možete početi jer ove stvari vam sigurno više neće zatrebati.

 

1. Začini koji dugo stoje

 

Pre nego što pređete na krupnije sređivanje kuhinje, prvo se pobrinite za one najsitnije detalje koji nam obavezno promaknu ili mislimo da traju večno – začine. Pobacajte sve one koji dugo stoje ili vam njihov ukus ne prija, pa ih zbog toga ne koristite. 

 

 

 

2. Dotrajala oprema za vežbanje

 

Dotrajale prostirke za jogu, propalu vijaču i slično odmah bacite. Ako ih koristite redovno, nabavite nove. Ako ne vežbate, onda tek nema razloga da ovakvi predmeti skupljaju prašinu.

 

 

 

3. Letnja šminka

 

Leti koristimo drugačiji puder, drugačije nijanse senki, sjajeve za usne... Sve to će propasti do sledećeg leta. Ako imate šminku koju koristite samo tokom letnjih meseci, možete slobodno odmah da je bacite. Nikako je ne čuvajte za narednu godinu, jer će do tada na sebe navući bakterije ili će joj isteći rok trajanja, što može biti riskantno za vašu kožu.

 

 

 

4. Dotrajali rekviziti za plažu

 

Starim i izbledelim peškirima pronađite novu namenu – neka služe za brisanje prašine, a ako su neupotrebljivi, bez razmišljanja ih bacite. Takođe, propale ležaljke, prostirke za ležanje na plaži, probušeni dušeci i slično – sve to treba da "leti" u smeće. Isto važi i za kupaće kostime koji iz bilo kojeg razloga više nisu upotrebljivi.

 

 

 

5. Igračke koje su deca prerasla

 

Ako su ih prerasli, onda ih verovatno više i ne pipaju, već gomila igračaka samo skuplja prašinu i oduzima dragoceni prostor. Ako su u dobrom stanju, igračke prosledite mlađoj deci svojih prijatelja ili nekom prihvatilištu, a ako su polomljene i u lošem stanju, vreme je da ih bacite.

 

 

 


SRODNE VESTI:
6 kreativnih ideja kako da organizujete svoj hodnik
5 ideja kako da upotrebite stari nameštaj


 

 

6. Haljine i formalna odeća koja je izašla iz mode

 

Žene imaju naviku da za svaku svečanost kupuju novu haljinu. Tako u ormaru završi desetine toaleta koje nakon nekog vremena više nisu u modi i samo stoje i propadaju, ili su nam male pa ih zato više ne nosimo. Prosledite ih nekome kome odgovaraju ili ih bacite.

 

Foto: Yana Prydalna

 

 

Izvor: stil.kurir.rs