PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Daska do daske – polica

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Ako ste mislili da je ugradnju zidnih polica najbolje ostaviti profesionalcima, razmislite još jednom. Police možete i sami postaviti na zid tokom tmurnog nedeljnog jutra i svoj dom osvežiti novim stilskim elementom.

 

Korak 1: Najpre odlučite koliko polica želite da postavite na zid, a potom i na kojoj visini. Ukoliko želite tzv. niske police, najniža od njih bi trebalo da od poda bude udaljena ne više od 90 centimetara, a prostor između dasaka 30 centimetara, što odgovara većini štamoanih knjiga.

Korak 2: Pomoću elektronskog detektora proverite na li kroz taj deo zida prolaze skriveni kablovi i cevi.

Korak 3: Postavite prvu policu uz zid i uz pomoć libele odredite njen položaj, a zatim olovkom obeležite mesta na kojima ćete izbušiti rupe za šrafove.


Korak 4: Bušilicom izbušite rupe u zidu. Police bi trebalo takođe da na poleđini imaju rupe za nevidljive nosače. Ukoliko šrafovi niste dobili zajedno sa daskama, možete ih kupiti u svakoj prodavnici građevinskog okova, ali obavezno obratite pažnju da li odgovaraju materijalu od kojeg je izgrađen vaš zid, kao i na njihovu nosivost.


Korak 5: Ubacite tiplove u rupe na poleđini police i okačite ih na zid. Zatim pomoću libele još jednom proverite položaj police. Ukoliko vam odgovara, pričvrstite dasku za zid, a potom na isti način postavite i ostatak.