PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi

  • Objavljeno:
  • 28.3.2016

Postoji više kreativnih načina da pružite novu svrhu starom nameštaju, a mi vam otkrivamo sedam rešenja koja će naći primenu u svakom domu. Pogledajte kako i vaš stari nameštaj ponovo može da zasija. 

 


   Kreativna reciklaža: Transformišite drvene gajbice u fantastičan nameštaj

 

   Pogledajte šta sve možete napraviti od starih drvenih gajbica i pri tom se zabaviti i uštedeti              novac.

 


 

1. Štafelaj kao držač za TV

 

Stari držač slikarskog platna preselio se iz ateljea i postao upečatljiv element enterijera renoviranog stana iz ’70-ih godina. Postavljen na točkiće postaje praktično postolje za televizor koje se može pomerati i okretati po potrebi.

 

 

2. Komoda kao kuhinjsko ostrvo

 

Ako vam se dopadaju kuhinje u američkom stilu sa kuhinjskim ostrvom na sredini prostorije, svideće vam se i ideja dizajnerke Eni Brahler. Stara komoda obezbediće dodatan prostor za skladištenje kuhinjskog posuđa, a mermerna ploča postavljena preko poslužiće kao prostrana radna površina za spremanje hrane.

 

 

3. Vrata kao uzglavlje za krevet

 

U ovoj spavaćoj sobi stara drvena vrata postala su uzglavlje za krevet. Dizajnerka Kej Daglas često koristi ovaj trik kad želi da unese interesantan detalju prostoriju. Druga izrezbarena vrata okačila je na zid u kuhinji. "Inspiriše me belgijski antikvar Aksel Vervurd. On uspešno koristi stare predmete i pretvara ih u umetničko delo", kaže Daglas.

 

 

 

4. Stara komoda kao umivaonik

 

Starinska komoda koja se nekad nalazila u trpezariji ili sobi može pronaći novu ulogu u kupatilu. Na Floridi, u kupatilu Lize Pulicer Kalhun, antička kuhinjska komoda postala je postolje za umivaonik.

 

                           

 

5. Polica za knjige kao koktel bar

 

Stare police poslužiće kao savršeno mesto da na dekorativan i pregledan način izložite razne vrste pića i čaša. Ovaj retro bar u stanu na Menhetnu dizajnirali su Fibi i Džim Hauard. Pogledajte još nekoliko ideja koje će vas inspirisati da napravite koktel bar u svom domu.

 

                           

 

6. Koferi kao noćni stočić     

          

Praktičan i dekorativan sto možete napraviti od starih kofera. Dovoljno je da pričvrstite dva kofera jedan za drugi, podignete ih na drvene letvice i odgore stavite čvrstu dasku ili poslužavnik. U spavaćoj sobi rančerske kuće u Americi, dizajner Ken Fulk iskoristio je dva Luj Viton kofera da napravi noćni stočić pored kreveta.

 

                            

 

 

7. Žardinjera kao klub sto

 

Stočić za kafu u ovoj dnevnoj sobi u Atlanti stigao je iz bašte. "Četvrtasti stolovi u dnevnoj i radnoj sobi su zapravo baštenske žardinjere postavljene naopačke. To su detalji koji pružaju ovoj kući šarm", objašnjava dizajnerka.