PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 trikova iskusnih domaćica za održavanje kuće

  • Objavljeno:
  • 18.10.2015

Nema sumnje da je moderna tehnologija učinila naš život lakšim. Međutim, nema te mašine koja može zameniti praktične trikove nastale iz iskustva naših majki. Pogledajte pet korisnih saveta koji će vam pomoći u svakodnevnom održavanju kuće.

 


   20 kuhinjskih trikova koje morate znati

 

   Ove kuhinjske tajne i trikove nećete pronaći ni u jednom kuvaru. A otkriće vam kako da spasete      zagorelo jelo, produžiti svežinu voću i povrću, očistite zagoreli tiganj, čak i kako da žilavo meso        učinite ukusnim


 

1. Uvek imajte sirće u kući

 

Sirće je prirodno sredstvo za čišćenje i odlično rešenje za svaku domaćicu. Kada se pomeša sa sodom bikarbonom uklanja fleke koje se teško čiste, kao što su fleke od crvenog vina. Možete ga koristiti i samog za čišćenje frižidera, prozora i fleka od flomastera sa ruku vašeg deteta.

 

 

2. Vodite računa o garderobi tokom pranja

 

Uvek proverite džepove na odeći pre pranja kako ne bi skupljali ostatke maramica ili računa sa crne garderobe. Džempere i drugu vunenu odeću nemojte cediti nakon pranja. Uvijte ih u peškir kako bi upio višak vode i ostavite da se suše na ravnoj površini i suvom peškiru.

 

PREPORUKA: Uklonite ogrebotine sa drvenog nameštaja za 20 dinara

 

3. Održavajte zavese bez pranja

 

Skidanje zavesa sa garnišni često je nezgodno i umarajuće, pa zato možete pribeći triku koji će produžiti vreme između dva pranja. Zavese privlače prašinu baš kao i ostali predmeti u prostoriji, pa im možete vratiti svežinu ako ih usisate. Navucite najlonsku čarapu na nastavak usisivača kako ne bi uvukao zavesu, smanjite jačinu i očistitite ih.

 

 

4. Brišite prašinu sa sijalica

 

Kada brišemo prašinu, sijalice često budu izostavljene. Na njima se isto tako nakuplja prašina, pa svetlost bude prigušenija. Sijalice čistite mekom krpom kada je svetlo ugašeno i kada su hlade na dodir.

 

5. Kalodont nije samo za zube

 

Belu pastu za zube možete naneti na isflekanu odeću ili tepih, istrljati i ubrzo oprati jer pasta za zube može izbeleti i tkaninu. Ako je vaše dete bilo nestašno i išvrljalo bojicama beli zid, možete ga očistiti vlažnom krpom i belim kalodontom. Belom pastom možete očistiti i mrlje sa pegle i tako izbeći lepljenje za tkaninu.

 

 

Foto: dirtdevil.com / tidyants.com