PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

10 fantastičnih načina da stari džemper pretvorite u nešto novo

  • Objavljeno:
  • 31.10.2016

Džemperi se pohabaju, postanu mali, promeni se moda. Međutim, to ne mora da znači da treba da ih bacite. Pružite im novi život tako što ćete ih pretvoriti u nešto potpuno drugačije, a evo i kako!

 

1. Zimski svećnjaci

 

Obmotajte komad starog džempera oko običnog staklenog svećnjaka ili tegle, a najpraktičniji deo džempera u tu svrhu su rukavi.

 

 

2. Jastučnica

 

Umesto da ga bacite, pretvorite stari omiljeni džemper u novu mekanu jastučnicu. Veoma jednostavan projekat čak i za one koji nisu vični u šivenju.

 

 

 

3. Rukavice

 

Rukavice su još jedan lak a koristan način da reciklirate staru garderobu. Uz pomoć šivaće mašine brzo ćete imati nov par rukavica da vas greje.

 

 

4. Abažur

 

Čak i najobičniju lampu možete pretvoriti u atraktivnu i unikatnu ako "obučete" abažur u pleteni džemper. Dovoljno je da ušijete komad lastiša za unutrašnje ivice džempera koji će držati materijal na mestu.

 

 

 

5. Čuvar toplote

 

Ovaj ukrasni detalj na šolji održavaće piće duže toplim. Isecite komad džempera, a na krajeve stavite čičak traku ili dugme kako bi mogao lako da se skida. Po potrebi opšijte jednu ili obe ivice trakom i grejač za šolju je gotov.

 

 

6. Obložena kutija

 

Ova simpatična kutija za skladištenje napravljena je od najobičnije kartonske kutije i starog džempera.  Dodajte i par detalja poput bele čipke i kanapa biće dovoljno da je ukrasite.

 

 

7. Pakovanje za piće

 

Umesto u kupovnoj kesi, poklonite flašu pića u zaista unikatnom pakovanju. Iskoristite rukav od džempera da obložite flašu i ukrasnu traku ili kanap da zavežete mašnu.

 

                            

 

8. Mini novogodišnje jelke

 

Nema boljeg vremena za reciklažu od praznika, kada možete čak i uštedeti koji dinar ako sami napravite dekoraciju za kuću.

 

 

 

9. Unikatne narukvice

 

Ne samo što će privući pažnju, ove narukvice obložene materijalom su i veoma udobne za nošenje.

 

 

10. Grejači za noge

 

Veoma jednostavno napravićete grejače od dva rukava džempera. Biće vam potrebne i dve ukrasne trake za zatezanje koje ćete uplesti kroz donji deo grejča.