PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pametni aparat za kafu elegantnog dizajna

  • Objavljeno:
  • 22.10.2016

Slovenačka kompanija "Goat Story" smatra da je pravljenje kafe prava nauka. Zato je predstavila pametan aparat za kafu prelepog dizajna kojim može da se upravlja putem aplikacije.

 


   Minipresso: Aparat za espreso u svakom trenutku

 

   Ljubitelji espresa  od sada ne moraju da se odriču uživanja u svojoj omiljenoj kafi ni kada                odlaze na planinarenje, kampovanje, vožnju čamcem ili bilo koju drugu aktivnost.

 


 

"Gina" kombinuje tri klasične tehnike pripremanja kafe u jednom aparatu . Poseduje integrisanu vagu koja se povezuje putem Bluetooth-a i odgovarajuće aplikacije sa pametnim telefonom i osim funkcije tajmera, omogućuje korisnicima da lako izmere količinu vode i kafe koja je potrebna za određen način pripreme.

 

 

Aplikacija vodi korisnike kroz svaki korak pripreme kafe, od odabira tehnike do kuvanja. Korisnici mogu da podele svoje podatke ili da dobiju savete od drugih ljubitelja kafe.

 

 

 

"Ukoliko dobije prave savete i fenomenalno  sredstvo, svako može da postane ekspert u pripremi kafe. Gina je drugačija od svih aparata za kafu koji postoje na tržištu. Ne samo što nudimo ljubiteljima kafe interaktivan i zabavan način da eksperimentišu sa tri različita načina kuvanja, već Gina sve to obavlja sa lakoćom, pa svako može da napravi savršenu šoljicu kafe", rekao je Anze Miklavec, direktor kompanije.

 

 

Ideja za ovaj aparat se rodila tokom promcija koje je kompanija "Goat Story" radila za svoje šolje za kafu interesantnog dizajna u obliku roga. Sa sobom su nosili aparat za kafu drugog brenda, međutim često se dešavalo da zaborave vagu koja je potrebna za merenje kafe. "Odmah smo tada počeli da dizajniramo aparat koji ima ugrađenu vagu", rekao je Miklavec.

 

 

 

Kompanija je pokrenula kampanju na Kikstarteru za finansiranje proizvodnje aparata, a cilj od 50.000 dolara već je višestruko premašen. Minimalan ulog je 145 dolara, što je za 100 dolara manje od buduće cene. Isporuka prvih aparata očekuje se da počne u aprilu naredne godine.

 

 

Foto: goat-story.com