PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Minipresso: Aparat za espreso u svakom trenutku

 • Objavljeno:
 • 17.10.2014

Ljubitelji espresa  od sada ne moraju da se odriču uživanja u svojoj omiljenoj kafi ni kada odlaze na planinarenje, kampovanje, vožnju čamcem ili bilo koju drugu aktivnost tokom koje je do sada svež espreso u svakom trenutku bio nezamisliv.

 

Naime, startap kompanija Wacaco osmislila je aparat “Minipresso” koji će se na tržištu pojaviti početkom 2015. godine, a njegova inovativnost ogleda se u tome što za njegovo korišćenje nije potrebna električna energija već se pokreće ručno. Štaviše, dimenzije ovog aparata su takve da može da stane i u veoma male torbice, jer je visok svega 18 centimetara, a težak tek nešto više od 400 grama.  

 

U aparat se sipa kafa i vruća voda, i sve što je potrebno da bi se dobila šoljica pravog espresa jeste da pritisnete pumpu na njoj, i to između 13 i 28 puta, u zavisnosti da li želite kratak ili produženi espreso.

 

Ručna pumpa podiže pritisak kojim voda prodire u komoru u kojoj stoji kafa na 8 bara, što proizvodi šoljicu espresa 'savršene temperature' od 66 stepeni Celzijusa.

 

Koliko je “Minipresso” praktičan i lak za upotrebu možete se uveriti i u video zapisu koji sledi, a ljubitelje ove kafe će obradovati i podatak da će u promotivnom periodu ovaj aparat koštati 39 dolara, dok će standardna cena nakon pojave na tržištu iznositi 49 dolara. 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  photo

  Zlatni eliksir za telo: 5 lekovitih recepata sa kurkumom

  Otkrivamo blagotvorna svojstva kurkume, kao i fantastične recepte kako biste u svoj organizam uneli potrebnu dnevnu dozu ovog lekovitog začina.

  Saznaj više

  video uputstvo

  Ledena irska kafa

  Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

  Saznaj više

  photo, VIDEO

   

  Pametni aparat za kafu elegantnog dizajna

  Slovenačka kompanija Goat Story smatra da je pravljenje kafe prava nauka. Zato je predstavila pametan aparat za kafu Gina kojim može da se upravlja putem aplikacije i kombinuje tri tehnike pripremanja kafe u jednom aparatu.

  Saznaj više

  Bajkovita Indonezija

  "Smaragd ekvatora", "utočište bogova", "poslednji raj na zemlji". Mnogo je epiteta koje joj možete pripisati, ali jedna rečenica vernije je dočarava od svih drugih. To je mesto koje hrani dušu.

  Saznaj više