PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pametni aparat za kafu elegantnog dizajna

 • Objavljeno:
 • 22.10.2016

Slovenačka kompanija "Goat Story" smatra da je pravljenje kafe prava nauka. Zato je predstavila pametan aparat za kafu prelepog dizajna kojim može da se upravlja putem aplikacije.

 


   Minipresso: Aparat za espreso u svakom trenutku

 

   Ljubitelji espresa  od sada ne moraju da se odriču uživanja u svojoj omiljenoj kafi ni kada                odlaze na planinarenje, kampovanje, vožnju čamcem ili bilo koju drugu aktivnost.

 


 

"Gina" kombinuje tri klasične tehnike pripremanja kafe u jednom aparatu . Poseduje integrisanu vagu koja se povezuje putem Bluetooth-a i odgovarajuće aplikacije sa pametnim telefonom i osim funkcije tajmera, omogućuje korisnicima da lako izmere količinu vode i kafe koja je potrebna za određen način pripreme.

 

 

Aplikacija vodi korisnike kroz svaki korak pripreme kafe, od odabira tehnike do kuvanja. Korisnici mogu da podele svoje podatke ili da dobiju savete od drugih ljubitelja kafe.

 

 

 

"Ukoliko dobije prave savete i fenomenalno  sredstvo, svako može da postane ekspert u pripremi kafe. Gina je drugačija od svih aparata za kafu koji postoje na tržištu. Ne samo što nudimo ljubiteljima kafe interaktivan i zabavan način da eksperimentišu sa tri različita načina kuvanja, već Gina sve to obavlja sa lakoćom, pa svako može da napravi savršenu šoljicu kafe", rekao je Anze Miklavec, direktor kompanije.

 

 

Ideja za ovaj aparat se rodila tokom promcija koje je kompanija "Goat Story" radila za svoje šolje za kafu interesantnog dizajna u obliku roga. Sa sobom su nosili aparat za kafu drugog brenda, međutim često se dešavalo da zaborave vagu koja je potrebna za merenje kafe. "Odmah smo tada počeli da dizajniramo aparat koji ima ugrađenu vagu", rekao je Miklavec.

 

 

 

Kompanija je pokrenula kampanju na Kikstarteru za finansiranje proizvodnje aparata, a cilj od 50.000 dolara već je višestruko premašen. Minimalan ulog je 145 dolara, što je za 100 dolara manje od buduće cene. Isporuka prvih aparata očekuje se da počne u aprilu naredne godine.

 

 

Foto: goat-story.com

 • POVEZANI ČLANCI

 • Photo

  Vodootporni zvučnik za tuš kabine

  Ako volite da pevate pod tušem, ali vaši ukućani i komšije ne uživaju previše u vašem glasu, ovo je idealno rešenje za vas, ali i vaše okruženje.

  Saznaj više

  Photo, Video

  SmartFlex mašine za sudove: Savršeno rade umesto vas

  Lista obaveza koje završim u toku dana je duga. Navikla sam na dinamično okruženje, ali kada stignem kući želim da se posvetim klincima i mužu. Rešenje sam pronašla u novoj Gorenje SmartFlex mašini za pranje sudova. 

  Saznaj više

  video uputstvo

  Ledena irska kafa

  Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

  Saznaj više

  Video

  Zvučnici koji lebde osvajaju tržište

  Bežični zvučnici LG PJ9 koji lebde iznad levitirajućeg postolja pružaju zvuk vrhunskog kvaliteta, ali i pravi vizuelni ugođaj zahvaljujući inovativnom dizajnom. Pogledajte VIDEO. 

  Saznaj više