PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Minipresso: Aparat za espreso u svakom trenutku

  • Objavljeno:
  • 17.10.2014

Ljubitelji espresa  od sada ne moraju da se odriču uživanja u svojoj omiljenoj kafi ni kada odlaze na planinarenje, kampovanje, vožnju čamcem ili bilo koju drugu aktivnost tokom koje je do sada svež espreso u svakom trenutku bio nezamisliv.

 

Naime, startap kompanija Wacaco osmislila je aparat “Minipresso” koji će se na tržištu pojaviti početkom 2015. godine, a njegova inovativnost ogleda se u tome što za njegovo korišćenje nije potrebna električna energija već se pokreće ručno. Štaviše, dimenzije ovog aparata su takve da može da stane i u veoma male torbice, jer je visok svega 18 centimetara, a težak tek nešto više od 400 grama.  

 

U aparat se sipa kafa i vruća voda, i sve što je potrebno da bi se dobila šoljica pravog espresa jeste da pritisnete pumpu na njoj, i to između 13 i 28 puta, u zavisnosti da li želite kratak ili produženi espreso.

 

Ručna pumpa podiže pritisak kojim voda prodire u komoru u kojoj stoji kafa na 8 bara, što proizvodi šoljicu espresa 'savršene temperature' od 66 stepeni Celzijusa.

 

Koliko je “Minipresso” praktičan i lak za upotrebu možete se uveriti i u video zapisu koji sledi, a ljubitelje ove kafe će obradovati i podatak da će u promotivnom periodu ovaj aparat koštati 39 dolara, dok će standardna cena nakon pojave na tržištu iznositi 49 dolara.