PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zdrav sladoled za decu

  • Objavljeno:
  • 1.7.2014

Ako želite da svoje najmlađe goste počastite zdravom poslasticom, razmotrite ovaj recept za sladoled. Ovaj sladoled se može napraviti od raznog voća i niskokaloričnog jogurta, bez veštačkih dodataka, a može se staviti u kalupe najrazličitijih oblika, pa se deca oduševljavaju različitim oblicima i bojama ove poslastice. Ova količina dovoljna je za 10 sladoleda od 100 ml, a priprema traje 15 minuta.

 

Sastojci:
 

500 grama niskokaloričnog jogurta

1 kašičica esencije vanile

1/3 šoljice šećera u prahu

300 grama zamrznutog bobičavog voća (borovnice, maline, jagode ili kupine, po želji). Prvo ih otopiti, a zatim izmiksovati.

 

Način pripreme:

 

1. Izmiksajte u blenderu ili mikserom jogurt, vanilu i šećer sve dok se lepo ne sjedine. Prebaciti smesu u činiju koja može da se stavi u frižider ili zamrzivač.

2. Dodajte bobice i preostali šećer u prahu u blender. Sipajte 1 šolju smese jogurta i vanile dok ne postane glatko i pomešano.

3. Kalupe za sladoled ispunite do jedne trećine mešavinom vanile i jogurta, a zatim ih dopunite voćem.

4. Promešajte štapićem sadržinu u kalupu, da bi se nakon zamrzavanja stvorio kružni efekat.

5. Stavite kalupe u zamrzivač na 1 sat, a zatim u svaki sladoled ubacite štapić i vratite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći dok se potpuno ne zamrznu.

6. Uklonite sladoled iz kalupa neposredno pre služenja. Ako je sladoled teško ukloniti, zamotajte toplu vlažnu krpu oko kalupa za nekoliko sekundi i oni bi onda trebalo da se lako izvuku.

 

Savet: Kalupi su dostupni u različitim oblicima i veličinama, a možete ih kupiti u velikim supermarketima, ili radnjama specijalizovanim za kuhinjsku opremu. Tako se možete poigrati i napraviti različite oblike sladoleda, čime će deca biti oduševljena.

 

Foto: freehdwalls.com