PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Božanstveni semifredo sa malinama

  • Objavljeno:
  • 13.7.2016

Italijanska poslastica semifredo idealna je za vrele letnje dane. Ima teksturu polusmrznutog musa, možete ga pripremati sa voćem, bademima, medom, a u kombinaciji sa malinama tokom sezone ovaj ledeni dezert jednostavno je savršen.

 

Potrebni sastojci:

 

4 jaja

1 šolja šećera

1 štapić vanile

250 ml neutralne pavlake

250 ml kisele pavlake

150 g karamelizovanog badema

300 g malina neodmrznutih potpuno


Način pripreme: 

1. U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje. 

2. Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke. 

3. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera. 

 

4. Neutralnu pavlaku umutite dobro mikserom, a kiselu pavlaku viljuškom. Lagano dodajte maline u smesu sa jajima, zatim dodajte umućenu kiselu pavlaku, a potom i neutralnu pavlaku.

5. Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese. 

6. Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati. 

7. Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!

 

 

 

Foto: Thinkstock