PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Palačinke koje ne goje

  • Objavljeno:
  • 30.6.2016

Palačinke su jedan od onih deserata kojima retko ko može da odoli, a kada želite da izgubite kilograme - one mogu postati pravi porok! Umesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje ne goje. 

 


   Napravite savršen čizkejk

 

   Čizkejk je omiljena poslastica miliona ljudi širom sveta, a veoma lako se priprema. Saznajte kako uz malo pažnje posvećene izgledu torte, sami možete napraviti ukusan čizkejk koji izgleda kao na reklami.



Smesa od ovsa, kokosa i prosa 

Ovas, proso i kokos idealna su kombinacija, a kada se pomešaju dobijaju novo ruho kojem ne mogu odoleti ni najveći ljubitelji zdrave ishrane. Osobe osetljive na gluten najčešće spremaju ovaj delikates s bezglutenskim brašnom. 

Potrebne namirnice:

 

1/2 čaše ovsenih pahuljica

½ čaše kokosovog brašna

1 /2 čaše prosa

prstohvat soli

1 kašika šećera ili meda

1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone

1 kašika bezglutenskog brašna

2 jaja

2 dl mlake vode

1 kašika ulja

 


Način pripreme: 

1. Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica koje su gore navedene. Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru. 

2. U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele. 

3. Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu. 

 

 

Izvor: ordinacija.hr

Foto: pixabay.com