PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Trendovi za 2024. sa najvećeg sajma nameštaja u Evropi

  • Objavljeno:
  • 19.1.2024

Najveći evropski sajam nameštaja u Kelnu prikazao je najnovije trendove u dizajnu nameštaja koji će obeležiti 2024. godinu. Uz izuzetan dizajn i vizuelni efekat, akcenat je stavljen na održivost, funkcionalnost i tehnološke inovacije.

 

Upravo završen, Sajam nameštaja u Kelnu 2024, najavio je novu godinu u dizajnu enterijera i postavio trendove za budućnost. Sa jasnim fokusom na poslovanje, inspiraciju i umrežavanje, događaj je ponudio jedinstvenu platformu i poslužio kao centralna pristupna tačka evropskom tržištu dizajna enterijera.
Sajam je predstavio čitav spektar industrije, od inovativnih rešenja talentovanih početnika do vrhunskih projekata poznatih tržišnih lidera. Raznolikost proizvoda i trendova na sajmu prikazala je dinamiku i inovativnu snagu aktuelnog sveta dizajna enterijera.

 

 

Keln 2024: Putovanje kroz inovacije i inspiraciju

 

Shop the look: dizajnerska fotelja BELAVITA, Italy 

 

Održivost u fokusu Svest o ekološkim pitanjima sve više utiče na dizajn nameštaja. Nameštaj od recikliranih materijala, kao i onaj proizveden s minimalnim uticajem na životnu sredinu, bio je u prvom planu. Ovaj trend odražava rastuću potrebu potrošača za odgovornim i ekološki osvešćenim proizvodima.

 

 

Digitalna integracija Integracija tehnologije u svakodnevni život postala je i deo dizajna nameštaja. Pametni komadi, poput stolova i stolica, nude praktičnost uz očuvanje estetskog izraza. Digitalna transformacija doma naglašava potrebu za inteligentnim rešenjima koja poboljšavaju našu svakodnevicu.

 

.

 


Pogledajte i:

Boja godine 2024: Nežno i romantično je ponovo u trendu

Biseri rasvete: Ama kolekcija brenda Bomma dobitnik je prestižne nagrade


 

Back to basics Pojačana, sveprisutna težnja ka životnoj jednostavnosti ogleda i u trendu minimalističkog nameštaja. Potpuno svedenog dizajna, kompaktnih dimenzija i jednostavnih oblika, graciozni komadi nameštaja odgovaraju svakom prostoru. Ovakav dizajn predstavlja bezvremensku eleganciju, a uz to i štedi resurse bez ugrožavanja kvaliteta.

 

 

Radost boja Nasuprot minimalizmu i zemljanim tonovima, kao kontratrend našle su se vesele i jarke boje. Boje poput crvene, žute i zelene namerno su odstupanje od prigušenih paleta boja novih kolekcija. Fotelje i sofe u ovim privlačnim nijansama su posebno upečatljive i daju novi doživljaj prostoru, šireći pozitivnu atmosferu.

 

 

Fleksibilnost Nameštaj koji se može prilagoditi različitim potrebama prostora postaje sve popularniji, pa je i na sajmu u Kelnu bio veoma zastupljen. Modularni sistemi omogućavaju korisnicima da sami kreiraju raspored i funkciju nameštaja prema svojim željama, što im daje posebnu vrednost.

 

Modularna luksuzna garnitura Gravity oble forme

 

Udobnost i sigurnost U vremenima neizvesnosti, pojačava se želja za sigurnim i udobnim utočištem. Miran dizajn i površine prijatne na dodir pomažu u stvaranju opuštenog životnog okruženja, pa trenutni trend favorizuje tkanine, šare i teksture koje stimulišu čula, kao i materijale poput drveta, kože i prirodnog kamena, koji se sve više koriste u završnim obradama nameštaja i zrače toplinom i osećajem uzemljenja i povezanosti.

 

 

Posetioci su bili svedoci dinamičnog spoja funkcionalnosti, estetike i odgovornosti prema okolini na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Kelnu. Najnoviji trendovi obećavaju inspirativne inovacije koje će oblikovati budućnost dizajna enterijera, naglašavajući važnost balansa između lepote i praktičnosti u našim domovima.

 

 

 

Fotografije: imm-cologne.com
Tekst: redakcija Kuće stil