PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Boja godine 2024: Nežno i romantično je ponovo u trendu

  • Objavljeno:
  • 8.12.2023

Izbor za boju godine 2024. je upravo je objavljen! Pogledajte boju za koju se predviđa da će dominirati u modnim trendovima, dizajnu i enterijerskim rešenjima u godini koja je pred nama.

 

Kao i svake godine, nakon pažljivog analiziranja trendova i dešavanja u svetu mode i dizajna, svetski Institut za boje Pantone proglašava Color of the Year, boju koja će obeležiti predstojeći period. Nakon prošlogodišnje jarke i odvažne nijanse Viva Magenta, Pantone nam u predstojećoj godini predviđa više nežnosti i romantike.

 

 

Odabrana je PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, baršunasto nežna boja, senzualna i topla, koja nosi osećaj smirenosti i opuštanja. Sofisticiran i romantičan ton breskve sa vintage dodirom, Pantone stručnjaci opisuju kao boju koja odražava prošlost, ali je preoblikovana savremenim ambijentom.

 

 

PANTONE boja godine 2024, nežna i baršunasta boja svežeg voća

 

GIRO luksuzni, ručno čvorovani, nagrađivani tepih brenda GAN

 

U vreme nemira u mnogim aspektima naših života, potreba za negovanjem, empatijom i saosećanjem postaje sve jača, baš kao i naše maštanje o mirnijoj budućnosti. Topli tonovi Peach Fuzz boje podsećaju nas da je vitalan deo života imati dobro zdravlje, izdržljivost i snagu da u njemu u potpunosti uživamo.

 

BELLAVITA, italijanska dizajnerska relax fotelja

 

Dok se u svakodnevnom životu naglašava produktivnost i spoljna postignuća, značajno  je da prepoznamo važnost negovanja naših unutrašnjih bića i pronalazak trenutaka predaha, kreativnosti i ljudske povezanosti usred užurbanosti života. Imajući to na umu, želeli smo se okrenuti boji koja bi mogla naglasiti važnost zajednice i okupljanja sa drugima, saopštili su iz Instituta za boje Pantone.  Boja koju su odabrali za Pantone Boju Godine 2024 treba da izrazi našu želju da budemo blizu onih koje volimo, kao i radost koju osećamo kada jednostavno uživamo u trenutku tišine sami.

 

 

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, boja koja poziva na mir i opuštanje

 

AMON, italijanska modularna garnitura

 

Vizualno atraktivna i privlačna, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz je nijansa koja nas inspiriše da instinktivno želimo pružiti dodir. Ona inspiriše osećaj pripadnosti, i ušuškane porodične topline.

 

Italijanska fotelja LIZZIE i DIAMOND tepih za enterijer, Enviro DesignConceptStore 

 

Uvođenje mekane i tople PANTONE 13-1023 Peach Fuzz u enterijere domova stvoriće prijatnu atmosferu dobrodošlice. Podstičući osećaj nežne topline, bilo da se pojavljuje kao boja zida, dekoracije i nameštaja, ili se pojavljuje samo kao detalj u enterijeru, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz će uneti dašak mira u naše lične svetove.

 

GRAVITY, elegantna i luksuzna, modularna garnitura oble forme 

 

 

Tekst: redakcija Kuće Stil
Izvor: pantone.com