PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Inspirativna čitaonica u Montereju

  • Objavljeno:
  • 8.11.2015

Uprkos predviđanjima da će u digitalnom dobu knjige izgubiti bitku sa e-čitačima i nestati poput dinosaurusa, mnogi i dalje više vole da u rukama drže stranice koje mogu da dodirnu, pomirišu, prevrnu. I dok je smanjenje proizvodnje papira svakako dobra ideja, mnogo toga se izgubi u bezličnom sjaju tableta ili čitača.

 


   10 najskupljih knjiga na svetu

 

   Iako će već spisak deset najskupljih knjiga ikad prodatih za mnoge biti pravo iznenađenje, ono      što je sa nekima od njih urađeno nakon kupovine biće još veće. 

 


 

U želji da stvore prostor za čitanje koji je i privlačan i zabavan, komisija za kulturu Montereja "Conarte" okupila je dizajnerski studio "Anagrama" i kompaniju "Artiplano" kako bi kreirali jedinstvene police na kojima će biti izložene knjige za prodaju i formiti nesvakidašnji prostor u kojem knjige okružuju čitače.

 

 

"Ideja je bila da se evocira osećanje odvojenosti od spoljašnjeg sveta. Postojite samo vi, knjige i fantastičan prostor. To stvara zadivljujuće iskustvo čitanja", objašnjava Robert Trevinjo, partner i direktor studija "Anagrama".

 

 

Samostojeća struktura sastoji se od niza romboidnih  polica napravljenih od borovine. Stepenice vode gore kroz geometrijsku strukturu i obezbeđuju mesto za čitanje. U nastavku neobične čitaonice nalazi se mala knjižara.

 

Foto: Anagrama