PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Besplatna tranzitna viza za Katar za putnike Qatar Airways-a

  • Objavljeno:
  • 17.11.2016

Putnici Qatar Airways-a koji tranzitiraju preko Dohe od sada mogu da apliciraju za besplatnu vizu i borave u Dohi do 96 sati, što će pozicionirati Dohu kao globalnu turističku destinaciju.

 

Aviokompanija Qatar Airways je u saradnji sa Turističkom organizacijom Katara svim putnicima koji tranzitiraju preko Hamad International Airport-a u Dohi omogućila da apliciraju za besplatnu tranzitnu vizu.

 

Putnici koji imaju čekanje u Dohi duže od 5 časova, od 01. novembra 2016. godine mogu da apliciraju za besplatnu vizu za Dohu i namenski se zadrže do 96 sati i upoznaju grad, a potom nastave svoje putovanje.

 

Novi vizni režim za putnike u tranzitu važi za sve putnike bez obzira na državljanstvo, ali katarsko ministarstvo unutrašnjih poslova zadržava diskreciono pravo izdavanja vize. Uvođenje novog viznog režima je jedan od prvih koraka otvaranja Dohe i pozicioniranja kao globalne turističke destinacije.

 

Putnici mogu aplicirati za vizu u predstavništvu Qatar Airways-a ili online. Uslov koji putnik mora da ispuni kako bi mogao da aplicira za vizu je kupljena karta za putovanje Qatar Airways-om do bilo koje destinacije u mreži ove aviokompanije sa presedanjem u Dohi.

 

Zahtevi za vizu se mogu predati najmanje sedam i najviše 90 dana pre planiranog dolaska u Dohu. Viza važi za jedan ulazak, a putnik mora da poseduje kopiju odobrene vize prilikom ukrcavanja na let i po dolasku u Katar.

Putnik takođe mora da poseduje pasoš koji važi minimum šest meseci od trenutka kad putnik sleti u Dohu, kao i važeću email adresu kako bi olakšali proces izdavanja vize.

 

Da biste se dodatno informisali, posetite stranicu: Tranzitna viza za Katar.

 

Sve informacije dostupne su i u kancelariji kompanije Qatar Airways, u Knez MihaIlovoj 30 (telefon 011/7859007).

 

Kompanija Qatar Airways jedna je od najbrže rastućih aviokompanija koja poseduje jednu od najmlađih flota na svetu koja broji 190 aviona koji lete na više od 150 ključnih poslovnih i turističkih destinacija širom šest kontinenata. Na ovogodišnjoj Skytrax 2016 dodeli nagrada za aviokompanije širom sveta, Qatar Airways je bio dobitnik čak tri prestižna priznanja: Najbolja biznis klasa na svetu, Najbolji lounge za putnike biznis klase i Najbolje kabinkso osoblje na Bliskom istoku. 

 

 Zašto posetiti Katar i Dohu možete pročitati u reportaži sa lica mesta:

   Katar: Emirat u zamahu

 

   Nađete li se na ovom mestu, bićete svedoci stvaranja metropole XXI veka. Kako će izgledati za        10, 20 ili 30 godina, niko ne može      ni da pretpostavi. Sigurno je samo da će vas ostaviti bez           daha. Baš kao i danas. Dobrodošli u Dohu, prestonicu države Katar!


 

Reportaže sa drugih popularnih destinacije na koje možete putovati Qatar Airways-om:

   Bajkovita Indonezija

 

   "Smaragd ekvatora", "utočište bogova", "poslednji raj na zemlji". Mnogo je epiteta koje joj možete    pripisati, ali jedna rečenica vernije    je dočarava od svih drugih. To je mesto koje hrani dušu.

    Zanzibar – predvorje raja

 

   Neistraženi dragulj "Crnog kontinenta". Ostrvo koje krase bajkoviti pejzaži, beskrajne bele                peščane plaže, smaragdno zeleno more i      kristalno blistavo nebo. Mesto na kojem vreme teče      nekim svojim drugačijim tokom.


 

Foto: Qatar Airways / Arhiva