PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Spa veče

  • Objavljeno:
  • 4.4.2020

Svakog dana objavljujemo novu ideju kako da kvalitetno i kreativno ispunite vreme u kućnoj izolaciji. Danas se posvetite sebi, uradite nešto pozitivno za vaše telo i um. Izdvojte se od ukućana, kako biste rasteretili misli i povratili unutrašnji mir. Sjajan način za to je da napravite mini spa u svojoj kući i zato vam nudimo ideje kako da to i ostvarite.

 

Vreme provedeno u izolaciji ne pada nam uvek lako. Iako smo sada dobili više slobodnog vremena i priliku da ga provedemo sa najmilijima, u nekim trenucima to svima može postati stresno ili opterećujuće.

 

Zato su veoma važni trenuci kada možete da se posvetite sebi i uradite nešto pozitivno za vaše telo i um. Izdvojte jedno veče kada ćete se izolovati od ukućana, kako biste rasteretili misli i povratili unutrašnji mir.

 

Sjajan način za to je da organizujete spa veče. Možda nikad do sada niste bili u prilici ili vam uvek fali slobodnog vremena da odete spa centar, uradite pedikir ili sebi priuštite masažu, ali neka vas to sputava, već motiviše da baš danas to uradite – ali u svojoj kući, zašto da ne!

 

Sada je idealna prilika i zato vam nudimo ideje kako da to i ostvarite.

 

U okviru serijala tekstova "30 stvari za koje do sada niste imali vremena" svakoga dana objavljujemo po jednu ideju kako da kvalitetno ispunite život u kućnoj izolaciji. Ako ste propustili prethodnu priču, obavezno pročitajte i tekst:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Organizujte porodične fotografije

 

Aromatična kupka za celo telo

 

Ljubitelji dugih toplih kupki neka makar na jedno veče zaborave tuširanje i napune kadu kao nekad. Aromatična kupka pomoći će vam da se opustite i zato pustite toplu vodu i dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja. Da bi se ulje bolje rastvorilo u vodi, možete ga najpre pomešati sa malo mleka ili meda a zatim sipati u vodu.

 

 

Ako želite da se osvežite i osnažite, dodajte citrusna eterična ulja kao što je ulje grejpfruta, dok će eukaliptus pomoći da lakše dišete. Ulja lavande ili matičnjaka idealna su pred spavanje jer umiruju i pospešuju san.

 

Da biste u potpunosti osetili efekte ulja, ostanite 10 do 20 minuta u aromatičnoj kupki, nakon čega nežno osušite kožu zagrejanim peškirom.

 

 

Maska za lice

 

I vašem licu potrebna je pažnja i nega. Maske za lice čiste, hidriraju i revitalizuju kožu nakon čega ona dobija svež i blistav izgled. Odaberite neku od kupovnih maski ili je napravite sami od namirnica koje već imate u kući.

 

 

Pre nanošenja maske, potrebno je da lice najpre pripremite.

 

U zavisnosti od tipa kože upotrebite odgovarajući gel, penu ili losion kako biste uklonili nečistoće s kože. Zatim lice naparite: u veću posudu sipajte vrelu vodu, primaknite lice vodi koliko vam je prijatno i pokrijte glavu peškirom kako bi se para zadržala. Nakon pet minuta nežno pobrišite lice peškirom.

 

Nanesite masku na lice i pratite uputstva sa pakovanja. Temeljno isperite lice i nanesite kremu za hidrataciju.