PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zavirite u unutrašnjost najuže luksuzne kuće u Engleskoj

  • Objavljeno:
  • 16.3.2021

Možda vam se na prvi pogled kuća širine 1,6 metara može učiniti neupotrebljivom, međutim, ne samo što je funkcionalna, već i veoma luksuzna – da biste je posedovali, treba da izdvojite čak 1,1 milion evra!

 

Smeštena u nizu viktorijanskih građevina u živopisnom londonskom kraju Sheperds Bush, najuža kuća u Engleskoj izdvaja se po upečatljivoj kraljevsko plavoj fasadi. U toj građevini nekada se nalazila prodavnica šešira, a danas luksuzan prostor za život čija je vrednost udvostručena tokom poslednje decenije.

 

 

Izuzetno mala širina i dužina od svega 7,3 metara, zahtevali su veliku kreativnost i promišljen dizajn kako bi kuća bila savršeno funkcionalna. A prema navodima kompanije Winkworth koja je zadužena za prodaju nekretnine, ova kuća je poput luksuznih jahti u kojima je i najmanji prostor maksimalno iskorišćen.

 

 

Pet nivoa kuće, sa malim dvorištem i terasom, nude dovoljno prostora za komforan život. Iako ne deluje tako, korisna površina ove kuće iznosi čak 96 kvadrata.

 

 

U podrumskom nivou smeštena je kuhinja sa trpezarijom koje izlaze na baštu. Ova prostorija širine 2,7 metara smeštena je u najširem delu kuće. Utisku većeg prostora doprinose krovni prozori koji unose obilje svetlosti i belina zidova koja pruža dodatnu refleksiju.

 

 

Prizemlje je namenjeno modernoj prostoriji za prijem gostiju, čija je širina 2,1 metar. Iz prizemlja stepenište vodi nagore ka radnoj sobi, maloj spavaćoj sobi i terasi.

 

 

Na sledećem nivou nalazi se kupatilo sa garderoberom i odvojenim toaletom, dok se na poslednjem spratu nalazi spavaća soba sa ugrađenim krevetom, odakle se može baciti pogled na sprat ispod.

 

 

Agenti veruju da će unikatan karakter, šarm i originalnost kuće privući ekscentrične ljude koji teže da žive u jedinstvenom prostoru, radije nego u konvencionalnoj kući.

 

 

Foto: Winkworth