PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Obnovljena lepota vile na jezeru Orta

  • Objavljeno:
  • 6.5.2022

Ova priča o ponovo rođenoj lepoti, dijalogu prošlosti i sadašnjosti, odvija se u istorijskoj vili iz kasnih 1800-ih, kući neodoljivog šarma i prekrasnog pogleda na jezero Orta u Italiji. Projekat rekonstrukcije arhitektonske firme Primatesta i dizajnerke enterijera Kristine Kuiriko obnovio je i revitalizirao identitet ove sjajne rezidencije.

 

 

Veliku ulogu u lepoti obnovljenog vile zauzima primena  prirodnog kamena italijanskog brenda Antolini, čija kolekcija od 1.300 ekskluzivnih materijala mogla je da isprati sve zahteve dizajnera za izborom i završnom obradom.

 

 

 

Da bi istakla sofisticirani arhitektonski stil vile i monohromatsku paleta boja, dizajnerka je izabrala dva izuzetna klasika: legendarne mermere Bjanko Karara i Nero Markina. Ovi materijali postaju protagonisti prefinjenog dijaloga sa prirodnom svetlošću koja ulazi kroz velike prozore.

 

 

Lepota poda od mermera Nero Marquina italijanskog brenda Antolini

 

Prefinjeni mat finiš "Lether Antolini", daje tamnim tonovima klasičnog crnog mermera i celom enterijeru vile neočekivan dodir modernosti.

 

 

Dramatičan efekat crnog mermera pojačava se na podovima kuhinje, trpezarije i kupatila, gde se atraktivnost ističe uz tapete na zidu.

 Luksuzan izgled kupatila pojačava primena prefinjenih tapeta na zidovima.

 

Tamni kamen sa podova proteže se na vertikalne površine umivaonika i ističe harmoničan dijalog sa svetlim mermerom Bianko Karara.

 

 

 

 

 

U donjim nivoima zdanja, gde je ranije bio vinski podrum, nalazimo svetle tonove koje potencira bleda privlačnost ploče velikog trpezarijskog stola, izrađene u mermeru Bianko Karara sa Antolini Mat završnom obradom.

 

 

 

 

SHOP THE LOOK: trpazarijski sto od punog drveta i mermera.

 

Atraktivna lepota svodova od opeke i raznovrsnost tekstura u prirodnim tonovima uveličavaju živopisan ambijent zone za druženje, koja je u suprotnosti sa prostorima na gornjim nivoima.

 

 


 

Srodne teme

 

Spoj 300 godina starog zdanja i modernog enterijera (PLAN)

 

Zadivljujuća renovacija kuće iz sredine 19. veka

 


 

 

Evokativna lepota, harmonija i savršena interakcija prošlosti i sadašnjosti karakteristične su odlike elegantnog dizajna enterijera koji unosi novi savremeni duh u ovu veličanstvenu istorijsku vilu.

 

 

Tekst: redakcija Kuće stil

Foto: Keywords Design / Antolini