PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderan dom u starom londonskom vodotornju

  • Objavljeno:
  • 27.6.2015

Smešten u centru Londona, toranj je bio jedan od spomenika iz devetnaestog veka koji je do skora bio netaknut. Sa svojih osam spratova bio je najviši vodotoranj u celom Londonu kada je izgrađen 1867. godine. Vlasnici Leigh Osborne i Graham Voce proveli su osam meseci dizajnirajući, konstruišući i naposletku transformišući impresivnu zgradu u svoj novi dom.

 


   Sjajno rešenje za proširenje porodične kuće

 

   Pogledajte kako je otmeni prostor postao omiljeni kutak u prirodi i kako je tradicionalna                    farmerska porodica iz Masačusetsa svoju staru kuću odenula u moderno ruho.

 


 

Toranj visok 30 metara sa zidovima debelim metar i po, nije bilo lako renovirati. Radnici su morali da uklone veliku količinu cigli kako bi se dobilo više prostora za život. Ipak, vlasnici uspeli su da dobiju moderan prostor koji sadrži četiri spavaće sobe, lift, teretanu, terasu na krovu, prostrana kupatila i ogromne prozore.

 

 

Svetla paleta boja u enterijeru i veliki prozori učinili su prostor prozračnim i prijatnim. Kako bi se postigao što prostraniji izgled, iste svetlo sive pločice korišćene su i na krovnoj terasi.

 

 

Bilo je potrebno 3,2 miliona dolara za renoviranje zgrade koja ne samo što oduzima dah svojim izgledom, već i nudi impresivan pogled. Na vrhu masivnog tornja nalazi se preuređen rezervoar sa šest prozora koji nudi jedinstven panoramski pogled na London.

 

 

Zavirite i u moderan dom u starom skladištu, a pogledajte i kako izgleda savršen spoj starog i novog u stanu.

 

Foto: 1st option / mosa.nl