PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Luksuzna spa kuća nadomak Kejptauna

  • Objavljeno:
  • 20.12.2013

Spa kuća u zalivu Haut nadomak Kejptauna sva je u svojoj spoljašnjosti - od bujnog pejzaža do ogromnog bazena sa podvodnim spa centrom.

 

Pogled na zaliv i luku iz bazena ove luksuzne vile u brdovitom predgrađu južnoafričke prestonice oduzima dah. Zahvaljujući fleksibilnim zidovima, stanari ga mogu podesiti prema trenutnom raspoloženju. U razgledanju okoline ne ometaju ih ni drvene lajsne, ugrađene na ogromnim prozorima. One su, naime, postavljene tako da obezbeđuju senke, bez uplitanja u pogled.

 

Kuća je projektovana tako da stanarima pruža osećaj da žive u jedinstvu sa prirodom. Otvorena je direktno ka okolnim travnjacima, dajući svakoj sobi osećaj da je povezana sa spoljašnjošću - i vizuelno i fizički. Prostor za stanovanje nije veliki i, kako navode arhitekte iz studija „Metropolis design“, namenjen je odmoru i zabavi.

 

Terasa zauzima četvrtinu prostora, a bazen sa podvodnim spa centrom preostale tri četvrtine. Posebno je zanimljiva soba iznad terase koja gleda ka bazenu i u kojoj vlada mistična atmosfera.

 

Dizajn enterijera i eksterijera fokusiran je na drvo čija tekstura čini fini kontrast u odnosu na tirkizno plavu boju bazena, dok je staklo postavljeno tako da popunjava rupe, navode arhitekte. 

 

Foto: Metropis Design