PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Futuristička eko kuća nagrađena A'Design nagradom

  • Objavljeno:
  • 15.5.2016

Futuristička vila "BSG Villa"  turskog dizajnera Murata Gedika predstavlja impresivan primer moderne arhitekture i održive gradnje, koja je ove godine dobila prestižno priznanje A’ Design Award u kategoriji  Arhitektura, dizajn zgrade i strukture za 2015. – 2016. godinu.

 


   Kuća koja briše granicu između enterijera i eksterijera

 

   Originalan krov i delimično pokrivene zone vrlo efikasno brišu jasnu granicu između enterijera i      eksterijera ove jedinstvene kuće. Pogledajte sjajno rešenje.

 


 

Krov kuće gotovo u potpunosti prekrivaju solarni paneli koji su dovoljni za proizvodnju celokupne električne energije koja je potrebna za funkcionisanje kuće. Zahvaljujući dizajnu krova, kišnica i otopljeni sneg prikupljaju se i akumuliraju u skladištima koja istovremeno služe kao baze kuće.

 

 

Kuća se nalazi na tri noseće baze koje je šest metara podižu od zemlje. Ispod kuće smešten je ogroman dekorativni bazen koji se može videti iz kuće zahvaljujući podu koji je delom napravljen od stakla.

 

 

 

Umirujući pogled na vodu kroz stakleni pod, kao i velike prozorske površine koje pokrivaju veći deo kuće čine da se vlasnici ne osećaju zatvoreno, već u dodiru s prirodom. "Stanari treba da se osećaju prirodno i nesputano u kući zahvaljujući otvorenom i svetlom prostoru", rekao je dizajner.

 

 

Koncept kuće "BSG Residential Villa" nagrađen je prestižnom A'Design nagradom koja se svake godine dodeljuje u više kategorija. Ova međunarodna nagrada slavi projekte koji su se istakli svojim dizajnom, kreativnošću, inovacijama ili upotrebom novih tehnologija.

 

 

Foto: Murat Gedik