PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 najlepših kuća za beg u prirodu

  • Objavljeno:
  • 9.2.2021

Možete li da zamislite – mir, tišina, priroda. Zelenilo biljaka, toplina sunca, čuje se samo cvrkut ptica i šum drveća. A vi uživate u jednoj od ovih prelepih kuća.

Savršeno, zar ne?

 

Ove fotografije navešće vas da poželite vašu sopstvenu oazu za beg iz grada, moderno dizajnirano utočište u kojem biste imali sav komfor dok ste u prirodi.

 

1. Kuća jedinstvene forme

 

Impresivna kao i ostale kuće čiji dizajn potpisuje ruski arhitekta Alex Nerovnya! Unikatna forma postala je jedno od glavnih obeležja njegovih prelepih kuća zamišljenih prvenstveno da pruže blizak kontakt s prirodom.

 

Velike staklene površine pružaju joj moderan izgled i ujedno čine da obilje prirodne svetlosti i prizori iz okoline postanu deo enterijera.

 

Dizajn: Alex Nerovnya

 

 

2. Mikro studio u šumi

 

Mala, ali dovoljna za uživanje i rad. Poslednjih godina izuzetno je popularan trend mikro kuća koje pokazuju kako se na funkcionalan način može organizovati mali prostor. Tako i ova kućica – zamišljena prvenstveno kao slikarski atelje, može da ponudi sve što je potrebno za udoban boravak i pronalazak inspiracije u prirodi.

 

Dizajn: ateliermonolit

 

3. Staklena kuća na jezeru

 

Skriveno utočište na planini ili pored jezera san je mnogih koji odmor zamišljaju u umirujućem okruženju.  A ova moderna staklena kuća čini se kao ostvarenje nekog lepog sna.

 

Dizajn: Alex Nerovnya

 

4. Drvena vikendica na moderan način

 

Ova moderna lepotica pravi savršenu harmoniju između prirode i onoga što je stvorio čovek, zahvaljujući odabiru materijala koji su se skladno uklopili u okruženje. Drvo dominira na eksterijeru kuće, jer osim zidova prekriva i krov. Interesantni krovni prozori još jedan su od detalja koji joj obezbeđuju jedinstven izgled.

 

Foto: cgarchitect.com

 

5. Na savršenom mestu

 

Mali stakleni objekti su idealni za divlje predele u kojima je najbitnije da uživate u pogledu na krajolik. Dakle – što više staklenih zidova, to bolje.

 

 

6. Kuća za glamurozno kampovanje

 

Savršena kuća za one kojima je komfor veoma bitan, a ne žele da propuste čari prirode. Spavaća soba zauzima centralni položaj u kući, kako ništa ne bi zaklanjalo pogled koji se pruža iz kreveta.

 

Dizajn: Alex Nerovnya

 

7. Originalna planinska kuća

 

Smeštena na litici, ova kuća poseduje zadivljujuću formu koja prati oblik terena i atraktivnu fasadu koja prekriva staklene površine i štiti od prejakih sunčevih zraka.