PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prelepi cvetni aranžmani za vaš dom

  • Objavljeno:
  • 5.4.2015

 

Cveće može da osveži svaku prostoriju i učini je prijatnijom, pa čak i kada su u pitanju moderni ili poslovni prostori kojima daje neočekivanu i nežniju atmosferu. Naučite kako to da iskoristite i u svom domu uz nekoliko korisnih saveta, od izbora cveća, preko izbora vazni do kreativnih dekorativnih detalja.

 

Izbor cveća

 

Izbor cveća najčešće pada na božure, ruže, lale, dalije i Lisianthus, a mi vam prikazujemo nekoliko aranžmana koji će vas sigurno ispirisati i dati vam ideju kako da ih iskoristite i u svom domu. Nije greška i ako se opredelite za kombinaciju različitih ideja i detalja jer je ovo prilika da iskažete svu svoju kreativnost, a fotografije koje slede mogu biti dobar putokaz...

 

 

Izbor vazne

 

Koliko god je bitan izbor cveća za dekoraciju, bitan je i izbor vazne, koji može biti veoma kreativan. To će odrediti da li će dekoracija imati starinsku ili modernu notu. Reciklaža tegli i flaša ne samo da je dobra za našu planetu, nego i odlična za pravljenje upečatljivog aranžmana. Ako dekorišete moderan ili industrijski prostor, možete ostaviti bocu u izvornom obliku, ali ako želite da postignete rustičan izgled, flaše možete ofarbati i ponegde oguliti farbu. Ako su flaše poređane u nizu ili  grupisane, ostaviće još veći utisak.

 

 

Minijaturni kaktusi i sukulenti

 

Posebnu draž imaju i dekoracije sa minijaturnim kaktusima i sukulentima. Ma koliki vaš životni prostor bio, u njega možete uneti prirodu u malom, recimo ako sami napravite čaroban terarijum za biljke. Biljke izložene u staklenim teglama čine prostor interesantnijim i podstiču konverzaciju, što je razlog više da to i iskoristite.

 

Lisnate biljke

 

Lisnate biljke, u raznim teksturalnim formama, odlično se uklapaju u minimalistički opremljene prostore. Savršen izbor su palmine grane, bambus ili druge ukrasne grančice. U istom stilu, za dekorisanje modernih prostora koriste se i borove šišarke. Najbolji pokazatelj kakav efekat može da se postigne na ovaj način možete videti u primerima upotrebe bambusa u enterijeru.  

 

Ne zaboravite da male stvari mogu da naprave velike promene u vašem domu, a sjajne ideje možete pronaći u tekstu 9 sjajnih trikova za dekoraciju enterijera biljkama

 

Foto: home-designing.com / succulentlyurban.com / 4.bp.blogspot.com / enterijer.rs