PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Originalne vazne u bašti

 • Objavljeno:
 • 10.9.2014

Ako želite sasvim drugačiju dekoraciju u vašem vrtu, neobične saksije ili vazne okačite da vise i ukrasite ih raznobojnim cvećem. Ovakvi ukrasi privlačiće pažnju i svi će ih obožavati. Pogledajte naše predloge.

 

Možete iskoristiti postojeće ili napraviti sami saksije od predmeta koje više ne upotrebljavate i koje ćete reciklirati. Iskoristite konzerve, stare plastične činije, tegle, boce, čizme, a za one koji žele nešto sasvim drugačije, mogu u saksije pretvoriti čak i lustere i čizme.

 

1. Raznobojne čizme kao saksije

 

Svoje ili dečje stare čizme možete iskoristiti da u njih posadite biljke. One raznobojne biće vrlo dekorativne, a ne smeta ni ako su izbušene, naprotiv – to će biti korisno za dreniranje biljaka.  U nekoliko čizama različitih boja i veličina sipajte zemlju i zasadite biljke. Cveće će imati dovoljno mesta i zemlje i moći lepo da napreduje.

 

 

2. Stare konzerve kao dekoracija

 

Ovo je dobra ideja za dekoraciju prostora svežim cvećem, naročito kada želite da ukrasite sto za ručavanje u svom vrtu. Upotrebljene konzerve očistite, skinite etikete i u njih sipajte malo vode i postavite sveže cveće. Čak ih možete i prefarbati u omiljene boje, da izgledaju šareno i zabavno.

 

 

3.  Vazne nalik na epruvete

 

Uske vazne za jedan svet možete okačiti u baštu i u njih ostaviti mlad cvet da proklija pre sadnje, ili ih okačite u baštu kao cvetnu dekoraciju. U tom slučaju ubacite jedan cvet u njih, a neka svaka vazna ima raznobojne cvetove, koji će izgledati vrlo lepo.

 

 

4. Luster kao vazna

 

Čak i stari luster koji više ne želite u svom domu možete reciklirati. Ovakvoj ideji će se svi diviti, pa luster koji ne koristite prefarbajte u boju po želji i okačite u baštu. Ppre toga, potrebno je da uklonite sve kablove, sijalice i fasunge i pripremite mesto za sadnju biljaka. Odaberite biljke raznobojnih cvetova i videćete da će svi biti oduševljeni.

 

 

5. Neseser kao vazna

 

Neverovatno zvuči, ali dobro ste pročitali – čak i neseser može poslužiti kao saksija kojom ćete ukrasiti ogradu. Sakupite sve svoje stare nesesere i stavite u njih dovoljno zemlje, zatim zasadite raznobojno cveće, pa ih okačite na ogradu svog vrta.

 

 

6. Iskoristite stare flaše

 

Ako želite da ugostite goste za stolom u svom vrtu, dekoracija koju vam predlažemo će biti potpuni hit. Stare staklene flaše operite, skinite im etiketu, sipajte malo vode u njih i stavite po koji raznobojni cvet. Konopac vežite oko grla boce i okačite da visi u bašti – iznad stola, ako imate gde, ili na ogradu. Što je više flaša i raznobojnog cveća, dekoracija će delovati impresivnije.

 

 

Foto: hobby-mix.net / nsportal.ru

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  5 kreativnih ideja za uređenje malog dvorišta

  Uz originalne ideje i efektne baštenske elemente, čak i najmanji komad zelene površine može postati oaza za uživanje kojoj će se svi diviti. 

  Saznaj više

   

  photo, video

  Lebdeće saksije

  Švedska kompanija FLYTE će vas uveriti da saksije mogu biti najinteresantniji dekorativni element u vašem domu. Neobične saksije LYFE omogućuju da vaše omiljene biljke rastu u sred vazduha.

  Saznaj više

   

  photo

  Živopisna hobitska kuća

  Neumorni vlasnici gradili su magičan hobitski dom od materijala koji su pronalazili u okolini i ukrasili ga sopstvenim naporima, a kao rezultat je nastala prelepa prirodna kuća koja se savršeno utopila u svoje okruženje.

  Saznaj više

  photo

  Čudesan rastvor za sobne biljke

  Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravu cvetnu baštu u svom domu.

  Saznaj više