PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova era zelenih krovova u Srbiji - prvi Urbanscape postavljen za 15 minuta

  • Objavljeno:
  • 5.5.2015

Na poslovnoj zgradi kompanije Knauf u Zemunu postavljen je prvi Urbanscape zeleni krov u Srbiji, čime je konačno najavljena nova era zelenih krovova u našoj zemlji. Urbanscape je postavljen pred dvadesetak eminentnih stručnjaka iz oblasti arhitekture, industrije ravnih krovova, pejzažne arhitekture i ozelenjavanja, i to za samo 15 minuta!

 

Ovi krovovi su  prvenstveno namenjeni za upotrebu u gradskoj sredini, ostavljaju izuzetno lep vizuelni utisak, a istovremeno obezbeđuju bolju, zeleniju i zdraviju životnu sredinu jer umesto stanradnog krovnog pokrivača dobijate predivnu zelenu oazu.

 


   Kako da montirate zeleni krov u 8 koraka

 

   Predstavljamo vam detaljno uputstvo kako da samostalno montirate zeleni krov i obezbedite svojoj    porodici predivnu zelenu oazu, koja će pri tom štedeti i vaš novac. Otkrijte detalje.

 


 

Velika prednost Urbanscape-a je činjenica da vam tokom zime štedi četvrtinu novca koji izdvajate za grejanje, a tokom leta i do 75% novca koji rasipate za hlađenje objekta sa standardnim krovom. Osim toga, doprinosi i zaštiti od buke iz okruženja, što utiče na prijatniju atmosferu u samom objektu, a procedura postavljanja je pri tom vrlo jednostavna o čemu svedoče i fotografije koje slede.  

 

 

Urbanscape zeleni krovovi pripadaju ekstenzivnom tipu zelenog krova i isporučuju se u jednom od dva postojeća tipa:

 

1. Big Scape – svi slojevi (protivkorenska membrana, drenažni sloj, supstrat od kamene vune i prekrivač od               mešavine seduma) dolaze u rolnama i postavljaju se jedan po jedan.

 

2. Modular – krov se postavlja putem već formiranih modula dimenzija 50x50, koji se postavljaju na protivkorensku             membranu, a već sadrže drenažni sloj, supstrat od kamene vune i prekrivač sa mešavinom seduma

 

Detaljnije informacije o Urbanscape zelenim krovovima i svim prednostima koje nude možete pročitati u tekstu Urbanscape – zeleni krov za jedan dan, a u video zapisu koji sledi možete videti i kako je izgledalo postavljanje prvog ovakvog krova u Srbiji. 

 

 

Foto: knaufinsulation.rs