PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Urbani domovi sa dušom

  • Objavljeno:
  • 2.4.2015

Tri enterijera koja je osmislio dizajner enterijera Sergej Baskakov karakteriše pažljivo kreiran urbani stil, ali sa šarmantnim i romantičnim detaljima koji bi svakom prostoru udahnuli duh i toplinu.

 

Šarm skriven u detaljima

 

Prvi stan ima veliki otvoren prostor koji obuhvata dnevnu sobu i kuhinju. Dominantan detalj u kuhinji je veliki zid-tabla po kojem može da se piše kredom. Ne samo što je ovakav zid savršen za originalna umetnička dela koja se mogu vrlo lako menjati, već je i veoma praktična površina za zapisivanje podsetnika, poruka ili recepata.

 

 

Sasvim obične bele cevi postale su vrlo zanimljiv detalj naspram zift crnog zida. Ove cevi tako liče na prugu koja se prostire od ulaza do zone za kuvanje, a upravo taj mali detalj učinio je kuhinju mnogo interesantnijom.

 

 

Paletu neutralnih boja razbija frizider u boji trule višnje i transparentne barske stolice.  Otvorene police nose niz teglica koje su istovremeno lako dostupne i predstavljaju zanimljivu dekoraciju, pa je jasno da je enterijerista i te kako upoznat sa trikovima za praktičnu kuhinju.

 

 

Kovčeg u funkciji stola pruža dodatan prostor za skladištenje, a odlično je mesto i za sakrivanje gomile magazina ili raznih sitnica kada neplanirani gosti zakucaju na vrata. Osim toga, on je jedan od najupečatljivijih detalja u dnevnom boravku i najbolji primer kako šarmantni i romantični detalji mogu udahnuti toplinu i šarm celom prostoru.

 

 

Ni gomile knjiga ne moraju izgledati neuredno ako je ostatak sobe prilično jednostavan, a često je dovoljno samo da ih vešto i pedantno organizujete kao u ovom slučaju. Karakter i vedrinu ovoj spavaćoj sobi daju i neobične tapete sa sovama.

 

 

Vedrina u prostoru

 

I u sledećem stanu pažnju privlači istaknuta boja frižidera, koji je ovde uparen sa zanimljivom kombinacijom trpezarijskih stolica. Sjajan način da uštedite novac je kombinovanje stolica koje već imate u kući u neobičnu raznobojnu skupinu koja će, pri tom, doneti vedrinu i opuštenu atmosferu prostoriji. Dakle, tipičan primer kako treba oživeti jednobojni prostor.

 

Kontrast svetlim bojama koje dominiraju pruža i crni akcentovani zid u kuhinji koji se može ukrasiti kredom. I u ovom stanu je motiv mudre sove prisutan u "sobi za čitanje", samo je izbor prostorije neobičan – toalet. Time je ovoj prostoriji data pomalo šaljiva nota i neuobičajena atmosfera.

 

 

Magičan spoj drvo - kamen

 

U enterijeru trećeg stana dominiraju prirodni materijali, pre svega drvo u kombinaciji sa kamenom. Posebno prijatan ambijent i šarm ovom domu daje kamin koji po pravilu svakom enterijeru daje romantičnu notu, a utisak dodatno pojačavaju cepanice pored kamina.

 

Pažnju privlače i originalne police za knjige, nastale iz potrebe da se nađe praktično i lepo rešenje za mnoštvo knjiga vlasnika ove kuće. Već na prvi pogled lako je uočljiv prijatan ambijent koji vlada u ovom domu, o čemu svedoči i foto-galerija koja sledi. Ako poželite da iskoristite sličan stil i u svom enterijeru, obavezno naučite kako sačuvati drvo u enterijeru, jer je njegova uloga u ovom slučaju dominantna.

 

Foto: home-designing.com