PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stambeni dragulji na Banjici: Porodične oaze za život na vrhu

  • Objavljeno:
  • 9.7.2019

U svim velikim gradovima dostupan je izbor najrazličitijih stanova, ali malo koji može da ponudi takvu udobnost i kvalitet življenja kao penthaus. Stan koji objedinjuje sve prednosti života u kući i pogodnosti stanovanja u velikom gradu stoga je idealan izbor za sve koji žele da iskuse maksimalan komfor, ali i kvalitet stanovanja za svoju porodicu.

 

Kupovina stana predstavlja jednu od najbitnijih životnih odluka i svako ko se našao u toj situaciji mašta da pronađe to idealno mesto u kojem će njegov život biti i funkcionalan i prijatan. Za razliku od manjih sredina, veliki gradovi poput Beograda nude širok izbor stanova, ali i donose dosta izazova o kojima treba razmisliti pre kupovine: potrebno je dobro proceniti neposredno okruženje zgrade, povezanost sa drugim delovima grada, blizinu škola i prodavnica, nivo gužve i buke.

 

A koliko je za kvalitetan život važan odabir dobrog stambenog naselja, toliko je bitna i pozicija i organizacija samog stana. Život u penthausu podrazumeva luksuzan i komforan način stanovanja, i to ne bez razloga. Brojne su prednosti života "na vrhu",  naročito ako se radi o milionskom gradu kao što je Beograd, gde su privatnost i mir na velikoj ceni.

 

 

U prirodnom okruženju na vrhu Banjice nalazi se stambeno-poslovni kompleks "Paunov breg" koji donosi moderan koncept stanovanja u prostranim penthaus stanovima veličine preko 130 kvadrata. Osunčani, prozračni i funkcionalni, ovi stanovi uveriće vas da ste pronašli svoj dom iz snova u kojem ćete i vi i vaša porodica svakodnevno uživati.

 

Tri zlatne prednosti porodičnih stanova u Paunovom bregu

 

1. Oaza mira

 

Jedna od najbitnijih stvari za ugodan život su mir i tišina, a penthaus porodični stanovi to svakako nude. Smešteni na poslednjem spratu zgrade, ovi porodični stanovi su privatna oaza koja omogućava da zadržite sve prednosti života u kući, a istovremeno koristite pogodnosti stanovanja u velikom gradu.

 

 

Baš kao u kući, vlasnici penthausa pošteđeni su od buke koju najčešće čujemo u stanu iznad, ali i izolovani od saobraćajne buke i raznih drugih zvukova sa ulice, što im omogućava da imaju tiho i prijatno okruženje pogodno za odmor, druženje, rad od kuće i miran san.

 

2. Prijatan i funkcionalan dom

 

Prostrani penthaus stanovi mogu se pohvaliti velikom kvadraturom, jer svi stanovi koji su na vrhu nude preko 110 kvadrata za život. Dodatan osećaj komfora pružaju visoki plafoni zahvaljujući kojima vlada prozračna i izuzetno prijatna atmosfera. Velike prozorske površine, kao i pozicioniranost stanova na vrhu, obezbeđuju obilje prirodne svetlosti i uživanje u suncu od izlaska do zalaska.

 

 

Poput svih stambenih jedinica u Paunovom bregu, penthaus stanove odlikuje izuzetna funkcionalnost i organizacija. Akcenat je stavljen na srce doma – otvorenu i prostranu dnevnu zonu u kojoj se provodi najviše vremena sa porodicom i prijateljima. 

 

3. Neometano uživanje u pogledu

 

Jedan od glavnih aduta stanova na vrhu su velike terase koje imaju svi penthaus apartmani u Paunovom bregu. Funkcionalan spoljašnji prostor pruža naročitu lepotu urbanom stanovanju, jer terasa praktično postaje dodatan životni prostor u kojem možete provoditi vreme tokom toplog dela godine.

 

 

Njihova visina omogućava prelep i neometan pogled na naselje i okolinu. Zamislite da svakog dana pijete jutarnju kafu dok posmatrate Avalu ili čitav Beograd s druge strane. Magija ne prestaje sa zalaskom sunca, jer ćete jednako uživati u panorami kada u sumrak zasvetlucaju svetla glavnog grada.

 

Dodatne pogodnosti života u Paunovom bregu

 

1. Lokacija u prirodi

 

Smešten u najzelenijem delu Beograda, u izuzetnom prirodnom ambijentu, stambeni kompleks Paunov breg kupa se u mirisu listopadnog i četinarskog drveća. Blizina Banjičke šume, kao i Paunov parkić, čine da ovde život živite punim plućima. Dok sedite na balkonu svog novog stana ili šetate okolnim stazama ispuniće vas osećaj spokojstva koji pružaju širok pogled na nebo, miris zelenila i cvrkut ptica.

 

 

2. Odrastanje sa vršnjacima

 

U Paunovom bregu, mladom naselju, do sada je useljeno više od 300 stanova čiji su vlasnici mlade porodice. Ovakva struktura stanara omogućiće i vašem detetu srećnije odrastanje jer je druženje sa vršnjacima jedna od najbitnijih stvari u detinjstvu. Veoma blizu nalazi se osnovna škola "Bora Stanković", a za studente je od velikog značaja blizina nekoliko fakulteta – Farmaceutski fakultet, Saobraćajni fakultet, Fakultet organizacionih nauka i Fakultet političkih nauka.

 

 

3. Raznovrsnost sadržaja

 

Lokacija stana i sadržaji u njegovom okruženju predstavljaju značajne stavke koje svaki budući vlasnik pažljivo razmatra. To je jednako važno kako starijoj populaciji kojoj su blizina i dostupnost raznih usluga od velikog značaja, tako i mladoj porodici koja tek gradi život u novom okruženju.

 

 

Brojni sadržaji među kojima su pošta i mini tržni centar sa bankom, supermarketom, drogerijom, menjačnicom, picerijom i kafe barom, na raspolaganju su svim stanarima kompleksa Paunov breg. Dostupnost raznovrsnih usluga i sadržaja umnogome olakšava obavljanje svakodnevnih obaveza i pruža pravi komfor stanovanja.

 

 

Osim toga, odlična povezanost sa gradom zahvaljujući blizini više autobuskih linija i okretnici trole, čini centar, ali i sve ostale delove grada lako dostupnim i ukoliko ne koristite sopstveni prevoz.

 

 

Penthaus stanovi biće useljivi do sredine sledeće godine, a ukoliko želite da saznate više i zakažete razgledanje stanova, sve potrebne informacije možete pronaći na sajtu Paunovog brega.

 

Foto: Paunov breg