PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sjajna rešenja za stanove do 50 m²

  • Objavljeno:
  • 16.6.2021

Stanovi do 50m2 mogu biti funkcionalni, a u isto vreme izgledati predivno uz pažljivo planiranje i organizaciju prostora. Ukoliko vam nedostaje gostinjska soba, prostor za odlaganje ili želite da ubacite kutak za šminkanje, predstavljamo vam rešenja sa kojima će sve to biti moguće.

 

Skrivena spavaća soba u dnevnom boravku 

 

Ako tragate za inspiracijom kako da napravite dodatnu sobu u jednoiposobnom domu, predlažemo vam ideju stana koji odiše slobodom prostora na maloj kvadraturi, od svega 20m2. Svetle boje dnevne sobe i jednostavne linije čine da soba izgleda malo veća nego što zaista jeste. Jedna strana sobe je istaknuta sa geometrijskim, belo-sivim tapetama sa uramljenim posterom, a drugi deo čini kuhinja sa drvenim dizajnom u kombinaciji sa belim elementima.

 

 

Pametno rešenje skrivene, dodatne sobe predstavlja ugradni, krevet u dnevnom boravku, koji se spušta otvaranjem ormara. Ovo ujedno predstavlja i zabavan dodir koji transformiše dnevnu sobu i nudi dodatni dizajn sa crnim i zelenim detaljima koji su u skladu sa ostatkom stana.

 

Dizajneri: Piotr Matuszek & Gosia Czarny

 

 

Multifunkcionalni prostor u dva navrata

 

Drugi stan je nešto veći. Prostire se na 43m2 i odiše kombinacijom retro i šik stila, a potpisuje ga arhitekta Jelena Barać. Dnevna soba je ukrašena sa modernim klub stolom, koji ima dovoljno mesta za skladištenje kao i visećim ormarom ispod televizora. 

 

 

Umesto uvođenja dodatnog dela koji bi bio kancelarijski, Jelena se odlučila na multifunkcionalni prostor i tako trpezarijski deo pretvorila i u radni kutak uz udobne stolice. 

 

 

Još jedna prostorija u kojoj je prostor maksimalno iskorišćen predstavlja i spavaća soba, koja je izdvojena od ostatka stana. Soba je vizuelno povećana sa velikim ogledalom iza kog se nalazi garderober. Prostor oko prozora takođe je iskorišćen za skladištenje, dok deo ispod samog prozora obavlja dvostruku funkciju – služi kao stočić za šminkanje, a ujedno suptilno skriva radijator.

 

 

Plan stana

 

 

 

Zastakljena terasa kao izdvojena oaza

 

Još jedna inspirativna ideja za optimalni raspored sa dodatnom prostorijom za uživanje predstavlja i stan od 47m2, skandinavskog uređenja koji je kreirao studio IDEADEYA.

 

 

Kuhinjski deo je kreiran sa elementima koji prekrivaju ceo jedan zid i predstavlja prostrano mesto za skadištenje posuđa.

 

 

Sa malom ugaonom garniturom, koja iza sebe krije policu sa knjigama i dekoratvne biljke, kreirana je iluzija hodnika koji vodi do spavaće sobe. Celom dužinom hodnika ugrađen je dodatni prostor za odlaganje stvari.

 

 

Balkon u stanu je sjajan dokaz da se od malih prostora može napraviti prava opuštajuća oaza za čitanje. Terasa je izdvojena od dnevnog boravka, a ukrašena je policama i malim dvosedom sa ugradnom fiokom kao optimalno rešenje za skladištenje dodatnih stvari.

 

Saznajte kako da terasu pretvorite u omiljeni deo stana

 

Plan stana

Dizajneri: IDEADEYA

 


Pročitajte još:

Sjajna rešenja za stanove do 40 m² (DETALJAN PLAN)