PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 21.4.2015

Iako je mali stan prirodan izbor za samca, i manja porodica se veoma udobno može smestiti u dom koji meri manje od 50 kvadratnih metara. Stanovi koje vam predstavljamo manji su od 50 kvadrata, ali sadrže sve potrebne elemente, stilizovni su na veoma kreativan način i opremljeni tako da se samo poželeti mogu. Osim toga, pravi su dokaz da mali prostori i te kako mogu biti pogodni za razne potrebe.

 

Kutak za ljubitelje umetnosti

 

Prvi stan lociran je u ruskom gradu Surgutu i dom je mlade porodice. Površine je 46 kvadrata i na najbolji način odslikava ljubav ove porodice prema umetnosti. Iako su kuhinja i dnevna soba povezane, prostor je podeljen lepom i kreativnom pregradom.

 

 

Dekorativan zid inspirisan umetnošću Pita Mondrijana predstavlja kamuflažu za televizor, a istovremeno unosi mnoštvo boja u dom.

 

 

Krevet za roditelje i krevetac udobno su smešteni u malu spavaću sobu. Iako ne predstavlja dugoročno rešenje, stan je savršen za kratak period detinjstva.

 

 

Dizajner je čak uspeo da uključi i radni prostor u mirnom, izolovanom kutku sa dosta prirodne svetlosti.

 

 

Stan za mlad i aktivan par

 

Drugi stan, delo dizajnera Alekseja Stepanova, osmišljen je za mlad i aktivan par. Kuhinja je, zapravo, veoma prostrana za stan od 48 kvadrata i smeštena je iza dnevne sobe koja i dalje pruža potreban komfor. Nešto slično osmislio je i tim dizajnera iz "Int2architecture" studija u svom prelepo dizajniranom jednosobnom stanu za mlade.

 

 

Šank služi za pripremu hrane kao i za obedovanje.

 

 

Veliki akvarijum je značajan deo enterijera, jer pored toga što reflektuje sklonosti ukućana, unosi boje i život u prstor.

 

 

U spavaćoj sobi, prostor za skladištenje je veoma bitan element. Fioke ugrađene u krevet po meri, visoke police i komoda ispod televizora pržaju dovoljno mesta za odlaganje svakodnevnih sitnica koje ne moraju biti izložene pogledu. Dobar primer kako se vešto mogu iskoristiti trikovi za skladištenje stvari.

 

 

Idealan stan za samca

 

Treći stan je minimalistički prostor namenjen samcu. Bez ograničavanja tradicionalnim rasporedom dnevne sobe, dizajneri su osmislili otvoren prostor sa sofom okrenutom ka trpezariji i kuhinji. Slično rešenje može se uočiti i u slučaju savršeno osmišljenog otvorenog prostora mladog bračnog para u blizini Sankt Peterburga.

 

 

Krevet je smešten u jedan ugao prostorije, dovoljno povučen da pruži osećaj privatnosti.

 

 

Plafon predstavlja još jedan zanimljiv detaj ovog enterijera, jer su različite teksture i ugradni elementi osvetljenja upotrebljeni da se prostor bez pregrada vizuelno podeli.

 

 

Stan krase vrlo pažljivo birani elegantni detalji, što se može videti u svakom kutku ovog prelepog stana.

 

 

Ako vas posebno zanimaju mali stanovi, obavezno pogledajte 10 sjajnih planova za jednosobne stanove, ali ako vam kvadratura ne predstavlja ograničenje, inspiraciju potražite u urbanim stanovima sa dušom ili u simbolima efikasnosti i izvanrednog savremenog dizajna.

 

Foto: home-designing.com

 

Fotelja GOSSIP – jedna od najzapaženijih dizajn kreacija u EvropiSada uz NOVOGODIŠNJI POPUST od 25%Biser...

Posted by Kuća stil on Sunday, 13 December 2015