PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet ideja za uređenje kućne biblioteke

  • Objavljeno:
  • 24.3.2015

Bilo da je mala ili velika, kućna biblioteka mora da bude dobro uređena, pregledna i lepa. Predlažemo vam pet ideja kako da dizajnirate svoju kućnu biblioteku.

 

Ima nešto u vezi knjiga što svaku prostoriju čini intimnijom, življom i zanimljivom. Ukoliko imate prostora, napravite biblioteku duž celog zida. Ako ga, pak, nemate, dovoljan je i kutak. Veličina nije bitna, već užitak koje to utočište pruža. Zato, izaberite prazan zid, postavite police i popunite ih omiljenim književnim delima. Dodajte udobnu fotelju ili sofu, stočić i lampu, i kreirajte prijatan ambijent za čitanje i relaksaciju.

 

Literatura inspirisana bojama

 

 

Pozicija i veličina biblioteke u stanu, kao i način odlaganja knjiga govore mnogo više o njihovim vlasnicima od njih samih. Raznobojne knjige vešto kombinovane sa upečatljivim detaljima prostor čine elegantnijim i inspirativnijim. Ova biblioteka je savršeno mesto za odmor čak i kada ne čitate dela omiljenih pisaca.

 

Neodoljiva udobnost čitanja

 

 

Moderno uređen prostor oplemenjen bibliotekom idealan je za mlade ljude koji prate trendove. Dodatnu lagodnost daje mu veliki, udoban kauč, na kojem se možete opustiti dok čitate ili maštate, kao i upadljiva skulptura obasjana dnevnom svetlošću. 

 

Energična dnevna soba

 

 

Ovu bilioteku kreirala je dizajnerka eneterijera Melisa Majls Rafti (Melissa Miles Rufty) u svom domu u Nju Orleansu. Ručno pravljene police jarko plave boje, smeštene pored terase sa predivnim pogledom na obližnji park, prostor čine energičnijim i prijatnijim za boravak.

 

Mistični original falsifikata

 

 

Na prvi pogled deluje da vlasnik ove biblioteke još nije popunio svoju kolekciju. Međutim, u pitanju je vešto dizajnirana varka. Tek kad priđete bliže, uvidite da knjige nisu prave. Naime, zidovi ove dnevne sobe prelepljeni su tapetama koje samo odaju utisak da se na njima nalazi biblioteka.

 

Kancelarija ispunjena knjigama

 

 

Uokvirena moderno dizajniranim policama, ova kancelarija se zaista može nazvati najinspirativnijim mestom za rad. Dodatnu udobnost daje joj stari drveni sto, postavljen na sred sobe. Tu su i udobna stolica za rad i fotelja u retro stilu za opuštanje uz omiljeni roman. 

 

Pročitajte i kako da sa minimalnim ulaganjima efikasno osvežite dnevnu sobu, kao i kako da iskoristite staklo u enterijeru i učinite ga većim i svetlijim.

 

Foto: Domainehome.com