PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Magija otvorenog prostora: Savršen stan za mladi par

 • Objavljeno:
 • 24.6.2015

Ukrajinski studio "2B Group" preuredio je stan od 90 kvadratnih metara u prostrani studio obasjan prirodnom svetlošću i u potpunosti ga prilagodio potrebama mladog bračnog para. Ukoliko volite paktično i moderno opremljen stan, ovo je enterijer za vas!

 

Često kažu da je uspešno uređen stan kombinacija dizajniranog nameštaja, prirodnih materijala, savremenih dekorativnih elemenata i tehnike. Međutim, ovaj stan u Kijevu odlikuje nešto još važnije – ideja.

 

Vlasnici stana – mladi bračni par sa psom – uz stručnu pomoć dizajnera preuredili su stari i pomalo mračan stan sa dve spavaće sobe u prostrani studio ispunjen prirodnom svetlošću. Iskoristivši svaki centimetar prostora, zajedno su kreirali funkcionalan i veoma efektivan životni prostor. 

 

Prilikom opremanja dizajneri su koristili samo prirodne materijale i vešto ih uklopili sa čelikom, betonom i rustičnim elementima. Nameštaj neutralnih, ali toplih boja i modernog minimalističkog dizajna dominira prostorom i ističe njegov open space koncept. U dnevnom boravku, kao akcenat, postavljen je kamin sa čeličnim ložištem.

 

Ideja vlasnika bila je da svoj životni prostor učini što jednostavnijim. Shodno tome, dizajneri su postavili plakare duž zida tako da ne opterećuju ukupan dizajn. 

 

Plafon je spušten i osvetljen nizom visećih svetiljki, što prostoru daje dodatnu dozu elegancije. Zidovi svetlo sive boje nalik betonu odišu toplinom i mirom. Naspram njih su dva zida prekrivena opekom kao zanimljiv kontrast celokupnom dizajnu enterijera.

 

Po želji vlasnika, prozori su postavljeni od poda do plafona sa obe strane stana, što ga čini osvetljenijim i prostranijim. Sunčevi zraci dopiru čak i do kupatila kroz staklena vrata.

 

Open space koncept sve više se primenjuje prilikom dizajna enterijera. Pogledajte kako je mladi bračni par iz Sankt Peterburga opremio svoj stan koji se smatra oličenjem moderno organizovanog prostora. Otkrivamo vam i tri enterijera koja je osmislio dizajner Sergej Baskakov, koje karakteriše pažljivo kreiran urbani stil, ali sa šarmantnim i romantičnim detaljima.

 

Foto: 2B Group / Anrey Bezuglov, Slava Balbek

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  60 kvadrata ispunjenih vedrinom

  Ako bi se utisak o ovom prijatnom stanu u Sankt Peterburgu sveo na nekoliko reči, to bi bile: neformalnost, prozračnost, lakoća, jednostavnost i – obilje svetlosti, toliko dragocene tokom dugih zimskih meseci u "severnoj Veneciji".

  Saznaj više

  photo

  Raskošna kuća za modernu porodicu

  Otvaramo vrata atraktivne kuće nadomak Brisela, vredne 6,74 miliona dolara, koja se prostire na 750 kvadrata. Sa šest spavaćih soba, pet kupatila i odvojenim studiom, dizajnirana je za veliku porodicu koja ceni moderan i atraktivan životni prostor.

  Saznaj više

  photo

  Izvrstan dizajn češkog studija Olgoj Chorchoj

  Od proizvoda vrhunskog dizajna, preko stambenih i poslovnih enterijera, pa do rekonstrukcija istorijskih i industrijskih zgrada, širok je spektar projekata najpoznatijeg češkog studija – Olgoj Chorchoj iz Praga. Predstavljamo vam neke od njihovih najatraktivnijih projekata.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Proglašeni pobednici takmičenja Xella Triumph 2020.

  Ovogodišnje Xella Triumph takmičenje okupilo je kvalitetne, originalne i atraktivne projekte iz svih delova Srbije na kojima su primenjena inovativna arhitektonska rešenja i vrednosti koje Xella tradicionalno neguje, a to su zaštita životne sredine kroz ekološku, energetski efikasnu i održivu gradnju.

  Saznaj više

  photo, video

  Ovako bi telefoni mogli izgledati u budućnosti

  Nendo je predstavio apsolutno unikatan dizajn telefona koji se presavija tri puta. Da li će pametni telefoni uskoro izgledati ovako?

  Saznaj više

  photo

  Zov avanture u egzotičnom butik hotelu

  U centru ekskluzivne Nice, kraljice mondenskog života Azurne obale, u elegantnoj zgradi u stilu bel epok, smešten je butik hotel Villa Bougainville. Svaka soba neodoljivo podseća na bogato ukrašenu kutiju sa slatkišima, od kojih svaka mami novim egzotičnim iznenađenjem.

  Saznaj više

  photo

  Top trendovi u uređenju enterijera 2021.

  Skladna i opuštajuća atmosfera u domu? Da, svakako! Dom koji pritom podstiče živost i dobro raspoloženje? Još bolje, zar ne? Otkrivamo vam kako da postignete upravo takav efekat pomoću efektnih komada nameštaja jer upravo spoj spokojstva i živosti karakteriše sve trendove u uređenju enterijera koji će obeležiti 2021. godinu.

  Saznaj više

   

  photo

  Sofisticirani luksuz u Alpima

  Privatna planinska vila smeštena u Kurševelu, jednoj od najpoznatijih skijaških destinacija u francuskim Alpima, savršen je prmer diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju i udobnost.

  Saznaj više

  photo

  Boja godine 2021.

  Krajem svake kalendarske godine, institut Pantone predstavi boju koja će obeležiti celu narednu godinu. Nakon "klasične plave" koja je vladala tokom 2020. godine, u narednoj godini zablistaće dve boje koje nose poruku sigurnosti i nade.

  Saznaj više