PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako praktično i kreativno rasporediti knjige u stanu

  • Objavljeno:
  • 22.10.2015

Uprkos predviđanjima da predstoji kraj knjige, izgleda da do njega neće doći skoro, bar ne pre kraja istorije o kojem govori Frensis Fukujama. Mašta skeptičara razbuktala se krajem 20. veka sa probojem elektronskih sprava, a posebno pojavom e-knjige. Ima onih koji sanjaju da na svojoj džepnoj spravici imaju biblioteku otprilike formata Kongresne u Vašingtonu, ali oni se pre nalaze među lovcima na sve naprednije performanse nego među pravim ljubiteljima literature.

 

Za prave ljubitelje štampanih knjiga, za one koji vole da zaspe sa raširenom knjigom na grudima umesto sa svojIm tabletom ili laptopom, za one kojima knjige jednostavno znače mnogo u životu pripremili smo najpotpuniji vodič za praktično i kreativno raspoređivanje knjiga u stanu koji možete pronaći samo u oktobarskom broju časopisa "Kuća stil".   

A trenutak za to je idealan, jer broj knjiga naglo poraste svakog oktobra jer se sa Sajma knjiga nikada ne vraćamo praznih ruku. I ma koliko puta čuli ultimatum "sredi već jednom te knjige ili ih se otarasi", ne odričemo se lako knjiga, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da svom najboljem prijatelju pronađemo najbolje mesto u stanu.

 

 

 

 

Pre nego što stupite u akciju, kritički osmotrite svaki potencijalno iskoristivi prostor. Da li imate slobodan zid ili bar njegov deo? Ili rezervnu sobu koju retko koristite? Posebnu pažnju obratite na mrtve uglove, duge hodnike, široke ulaze, niše, nesikorišćeni prostor ispod stepeništa, iznad i oko vrata i prozora. Ako ste u ozbiljnoj krizi s prostorom, pregledajte spavaću sobu, čak i kupatilo, zašto ne! A starinski orman koji biste obojili veselim bojama i ponosno držali otvorena vrata vaše romantične biblioteke? To su zlatne reserve i zato ozbiljno razmislite o njima.

 

Ako ste pronašli nešto od predloženog u vašem stanu, spemni ste za prvi korak. Preostaje još samo da iskoristite neku od kreativnih ideja i strategija koje smo pripremili u časopisu "Kuća stil" br. 243 i konačno organizujete knjige onako kako ste oduvek sanjali.