PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Funkcionalan jednosoban stan u skandinavskom stilu

  • Objavljeno:
  • 8.11.2015

 

Mali, ali izuzetno funkcionalan, ovaj jednosoban stan smešten u švedskom gradu Geteborgu predstavlja inspirativan dragulj skandinavskog stila. Stan od svega 40 kvadrata, odličan je primer domišljato iskorišćenog prostora.

 


   Efektan spoj skandinavskog i retro stila u enterijeru

 

   Retro stil može delovati kao kliše, ali ako posluži samo kao inspiracija, a ne tema za kompletan      enterijer, biće pun pogodak. Ovaj stan u Sankt Peterburgu to na najbolji način i potvrđuje. 

 


 

Plan stana je veoma funkcionalno osmišljen, sa kuhinjom na jednoj strani i hodnikom koji je odvaja od prostorije koja predstavlja dnevnu i spavaću sobu. Na ulazu u stan, svetao hodnik sa belim zidovima ostavlja prijatan osećaj dobrodošlice. Jedan zid obojen u grafitno sivu boju predstavlja kontrast  parketu od svetlog drveta i vizuelno izdvaja deo za kapute.

 

 

Iz hodnika se levo ulazi u kuhinju koja je duplim vratima povezana sa osunčanim balkonom. Velika vrata od stakla čine da balkon postane produžetak kuhinje. Sive mozaik pločice suptilno se ističu među belim kuhinjskim elementima raspoređenim na jednom zidu.

 

 

Mali kutak za ručavanje može da ugosti četiri osobe. Floralne tapete u sivo-plavoj boji i obilje prirodne svetlosti čine prostor prijatnim i prozračnim.

 

 

Tri metra visok plafon i dva velika prozora su upadljivi elementi koji čine dnevnu sobu čine impresivnom. Dekoracija je svedena na minimum i paleta ograničena crnu i belu boju.  Niska pregrada odvaja kutak za spavanje od dnevne sobe i pruža više privatnosti.

 

 

Pogledajte i kako klizni zid mali stan transformiše u veliki.

 

Iz dnevne sobe ulazi se u prostoriju koja je ujedno garderober i radna soba, i još jedan primer maksimalno iskorišćenog prostora.

 

Foto: alvhemmakleri.se