PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dekorišite dom bez trošenja novca - 10 trikova za osveženje enterijera

  • Objavljeno:
  • 6.5.2015

Dosadio vam je raspored nameštaja u stanu? Rado biste ga promenili, ali nemate dovoljno para? Ne očajavajte! Za dobro osmišljen dizajn nije vam potreban novac. Predlažemo vam 10 trikova kako da bez troškova osvežite svoj enterijer.

 

1. Podignite garnišne

 

Problem: Nizak plafon

 

Rešenje: Strateškim pozicioniranjem zavesa i draperija možete vizuelno povećati visinu prostorije. Instalirajte garnišne iznad prozora, a zatim na njih postavite zavese koje padaju od plafona do samog poda. Ovaj trik ne samo da će proširiti prostor u visinu, već će mu dati toplinu i osećaj udobnosti.

 

 

2. Puno, puno jastuka

 

Problem: Soba ne deluje primamljivo

 

Rešenje: Ništa sobu ne čini udobnijom od jastuka. Kreativan i veoma jednostavan način da osvežite izgled svog dnevnog boravka je da postavite što više jastuka na sofu. Za dodatni osećaj komfora iskoristite jastuke različitog dezena, veličine i boja.

 

 

3. Multifunkcionalno ogledalo

 

Problem: Ne možete da probušite rupe na zidu

 

Rešenje: Pokrijte zidove malih prostorija ogledalima kako bi delovale veće i funkcionalnije. Ukoliko ne možete da izbušite rupe na zidovima, prislonite ih na njih. Veliko ogledalo je multifunkcionalni detalj u enterijeru. U lepom ramu postaje umetničko delo. Kada je naslonjeno na zid, stvara optičku varku i sobu čini prostranijom. Kada reflektuje svetslost, osvetljava prostvor i stvara iluziju dodatnog prozora.

 

 

4. Ambijent za razgovor i druženje

 

Problem: Nameštaj dodiruje svaki zid

 

Rešenje: Pomerite garnituru za sedenje od zida. Grupišite komade nameštaja u celinu i vizuelno ćete proširiti svoj dnevni boravak. Na taj način ćete stvoriti ugodan ambijent za razgovor i druženje.

 

 

5. Voćna dekoracija

 

Problem: Nedovoljno detalja

 

Rešenje: Izvadite voće iz frižidera i poređajte ga u staklene činije. Tokom zime dekorišite kuhinju i trpezariju pomorandžama, limunom i limetom i unesite osećaj letnje svežine. Jabuke su odličan izbor za jesen i zimu.

 

6. Teorija boja

 

Problem: Jednoličan enterijer

 

Rešenje: Detalji jarkih boja oživeće vaš dom za tren. Izberite jednu boju koja se uklapa u sveukupni dizajn – na primer žutu, kao u ovom slučaju. Zatim pronađite sve dekorativne predmete u toj boji koje imate u kući. Istaknite svoje bokale, činije, knjige, časopise ili grnčariju na policu i kreirajte zanimljiv ambijent.

 

 

7. Sto od knjiga

 

Problem: Nedovoljno mesta za knjige na policama

 

Rešenje: Učinite svoje omiljene knjige korisnim. Poređajte ih jednu na drugu i napravite interesantan stočić pored kreveta. Na taj način uvek će vam biti pri ruci kada budete poželeli da ih čitate.

 

 

8. Prirodni elementi u vašem domu

 

Problem: Standarna dekoracija

 

Rešenje: Zašto biste trošili novac na skupe dekorativne elemente kada u prirodi možete pronaći prelepe detalje za vaš dom? Naslonite grane breze na zid i dobićete pravo umetničko delo. Od njih možete napraviti i elegantnu lampu. Ovde možete pronaći uputstvo kako da uz malo truda sami kreirajte jednostavnu videću lampu modernog dizajna.

 

 

9. Mini vazne

 

Problem: Stare čaše

 

Rešenje: Nemojte da bacate stare čaše ukoliko ste razbili ostatak seta. Iako rasparne, mogu vam poslužiti kao mini vazne za cvetne aranžmane. Grupišite ih na jedno mesto i najpravite kreativan detalj koji će svakako osvežiti vaš dom.

 

 

10. Zanimljiv detalj u spavaćoj sobi

 

Problem: Staro uzaglavlje za krevet

 

Rešenje: Oživite staro uzaglavlje za krevet u spavaćoj sobi tako što ćete preko njega postaviti tkaninu modernog dizajna. Izmerite njegovu dužinu i širinu, a zatim isecite materijal koji ste odabrali. Krajeve tkanine zavucite ispod dušeka kako bi uvek bila zategnuta. Pogledajte kako da od starih traka sami napravite originalno uzglavlje za krevet.

 

 

Pročitajte i kako da u samo tri koraka organizujete prostor i od vašeg stana napravite savršen multifunkcionalan dom.  Otkrivamo vam i 10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu, koje ne zahtevaju mnogo novca, a efikasno će promeniti izgled svake prostorije.

 

Foto: Bhg.com