PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 sjajnih načina da iskoristite potporni stub u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 7.9.2016

U prostorijama otvorenog plana gotovo je nemoguće izbeći stubove. Stubovi su neophodan potporni element koji nosi težinu krova ili gornjeg sprata, a često su veoma upadljivi jer se nalaze na nezgodnom centralnom delu prostorije.

 

Predlažemo sedam ideja kako da učinite te stubove interesantnijim, pružite im dodatnu funkciju, da ih uklopite bolje u enterijer ili, pak, istaknete.

 

1. Stub kao deo dekora

 

U prostoriji u kojoj dominira drvo ili je paleta boja u zemljanim tonovima, lepo će se uklopiti deblji kanap u prirodnoj ili beloj boji. Obmotajte ga oko jednog dela stuba i na jednostavan način dobićete element koji pleni pažnju.

 

 

2. Umetničko delo

 

Bogato ukrašeni ili izrezbareni stubovi  mogu postati glavni dekorativni element u prostoriji.

 

 

 

3. Otvorene police

 

Dva stuba postavljena blizu jedan drugog možete iskoristiti da napravite otvorene police. Ofarbajte ih u istu boju kao ostale police u prostoriji, i niko neće pretpostaviti koja je njihova osnovna svrha.

 

                                   

 

4. ... ili mini bar

 

Stubovi takođe mogu obezbediti savršen kutak koji možete pretvoriti u mini bar. Ugradite police i kuhinjski ormarić i dobili ste elegantan prostor za izlaganje i pripremu omiljenih pića ili koktela.

 

                                   

 

 

5. Pregrada u prostoriji

 

Niz potpornih stubova postavljenih između dva prostora različitih funkcija je savršena osnova za formiranje vizuelne pregrade između ta dva dela prostorije. Elegantne niske police postavljene na stubovima su u ovoj prostoriji poslužile u tu svrhu.

 

                                    

 

6. Stub kao deo nameštaja

 

Ako se stub nalazi u blizini garderobera ili cipelarnika, napravite prostor za obuvanje ili presvlačenje oko njega.

 

                                    

 

 

7. Galerija za umetnička dela

 

Velike površine stubova posmatrajte kao belo platno na kojem ćete izraziti svoju kreativnost. Na ovom primeru je 3D efekat motivacionih poruka dodatno istaknut osvetljenjem koje je postavljeno direktno iznad.

 

 

Foto: houzz.com