PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stolice za uživanje u pokretu

  • Objavljeno:
  • 11.2.2016

Specifičan dizajn stolica norveške kompanije "Varijer Furniture" osmišljen je tako da prati vaše pokrete, bilo da se okrećete, naginjete ili ljuljate. Pokret je osnovni element dizajna svakog modela ovih stolica koje vam pružaju slobodu krećete svoje telo čak i kada sedite.

 


   Top 5 trendova sa ovogodišnjeg Sajma nameštaja u Kelnu

 

   Otkrivamo vam pet vodećih trendova za uređenje enterijera sa tek završenog najvećeg                      evropskog sajma nameštaja "IMM Cologne".

 


 

Fotelja Gravity Balans

 

Svestran dizajn fotelje "Gravity Balans" zadovoljava sve potrebe užurbanog modernog života, pa predstavlja uspešan odgovor na zahteve koje postavlja posao, ali i potrebe za odmorom i uživanjem. Naslon i potpora za vrat koja se podešava pružiće potpunu relaksaciju i osećaj nulte gravitacije kada se nalegnete, a anatomski oblik fotelje obezbediće prirodan položaj tela kada sedite.

 

 

 

Fotelja Peel Club

 

Ova fotelja će vas prvo očarati svojim izgledom a zatim potpuno zavesti svojom udobnošću. Skriveni mehanizam dozvoljava da se fotelja naginje, a uz rotaciju od 360 stepeni, fotelja će pratiti sve prirodne pokrete tela.

 

 

Stolica Variable Balans

 

Interesantnu stolicu "Variable Balans" dizajnirao je Piter Opsvik još 1979. godine. Sedište stolice naginje karlicu unapred i podstiče telo da stoji u pravilnom položaju. Aktiviraju se i ojačavaju mišići abdomena i leđa kako bi održali kičmu uspravnom, a povećanjem ugla između gornjeg i donjeg dela tela, značajno se poboljšava cirkulacija. Nakon par dana sedenja na njoj, teško je vratiti se klasičnim stolicama.

 

 

 

Stolica Actulum

 

Sveden dizajn stolice "Actulum" savršeno se uklapa kako uz radni, tako i uz trpezarijski sto. Zahvaljujući fleksibilnom naslonu i zaobljenom postolju, prati prirodne pokrete tela. Kada je stolica u uspravnom položaju, telo je izbalansirano, a kičma prava. Ova suptilna aktivnost ojačava mišiće i smanjuje napetost u vratu i ramenima.

 

 

Stolica Move

 

Za trpezarijskim pultom, radnim stolom ili čak klavirom, prilagodljiva stolica "Move" lako će pronaći mesto u vašem domu. Poseduje blago zaobljenu kružnu bazu koja omogućuje lagano njihanje stolice. Sedište poput biciklističkog drži telo uspravnim, a sa nogama na podu lako je održavati balans, ili, pak, klatiti se ili okretati za 360 stepeni.

 

 

 

Foto: Varier Furniture