PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Patricija Urkiola dizajnirala liniju ugradnih uređaja Leisure

  • Objavljeno:
  • 3.2.2016

Poznata španska dizajnerka Patricija Urkiola dizajnirala je liniju ugradnih uređaja brenda "Leisure by Patricia Urqiola". Nova linija spaja najnoviju tehnologiju u kuhinji sa drugačijim dizajnom i sastoji se od jedinstveno dizajniranih ugradnih rerni, ploča, aspiratora, mašina za pranje sudova i frižidera.

 


   Top 5 trendova sa Sajma nameštaja u Kelnu 2016. 

 

   Otkrivamo vam pet vodećih trendova za uređenje enterijera sa tek završenog najvećeg                      evropskog sajma nameštaja "IMM Cologne".

 


 

Patricija Urkiola koja je više puta nagrađivana i birana za najboljeg dizajnera godine od strane svetskih medija kaže da inspiraciju za svoje radove nalazi u prirodi, kombinujući različite stilove, oblike i ilustracije. Dodajući svoj prepoznatljiv pečat najnovijoj tehnologiji, od kuhinje pravi poseban i prestižan životni prostor, što najnovija linija ugradnih uređaja i potvrđuje.

 

Linija "Leisure by Patricia Urqiola" premijerno je predstavljena na IFA sajmu 2015, i to kao međunarodni brend kućnih aparata Arčelik grupe. Arčelik grupa ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa 26.000 zaposlenih širom sveta i predstavništvima u 27 država.

 

Ugradne ploče

 

Ugradne ploče iz kolekcije "Leisure by Patricia Urqiola" sadrže posebno dizajnirane gorionike čiji unutrašnji i spoljašnji plamenovi mogu da se posebno kontrolišu uz superiornu tehnologiju koja ih odlikuje. Zahvaljujući ovoj funkciji, nude veliki izbor mogućnosti, od topljenja čokolade do kuvanja u wok-u na visokoj temperaturi.

 

Dizajn indukcione ugradne ploče dolazi do izražaja sa dodatnim bezbednosnim karakteristikama, funkcijom uštede energije i vremena, kao i olakšanim čišćenjem. Nova serija uvodi ukupno 13 modela od nerđajućeg čelika sa staklenim gorionikom širine 60 cm, 75 cm i 90 cm pored 30 cm širine fino livene površine.

 

 

Aspiratori

 

Aspiratori originalnog dizajna iz ove kolekcije širine 60 cm i 90 cm obezbeđuju uštedu sa A energetskim razredom, kao i veliku usisnu moć. Zahvaljujući senzoru na dodir koji je lak za upotrebu, ovi aspiratori nude mogućnost izbora četiri različite opcije.

 

Ova serija aspiratora uvodi filtere boje antracita koji se mogu prati u mašini za sudove i koji su kompatibilni sa proizvodom, kao i policu koja se takođe uklapa sa dizajnom i obezbeđuje dodatni prostor. Serija takođe uvodi nagnute i T-tip alternativne modele.

 

 

 

Ugradna rerna

 

Kolekcija "Leisure by Patricia Urqiole" nudi i ugradne rerne koje privlače pažnju jedinstvenim dizajnom sa ravnom staklenom površinom zahvaljujući integrisanoj kontrolnoj tabli u vratima rerne. Ova rerna sa velikom zapreminom sadrži 79 automatskih menija za spremanje hrane i recepte koje su osmislili profesionalni kuvari, a koji se mogu vizuelno pratiti na TFT LCD ekranu na dodir u boji.

 

Sa mogućnošću istovremene pripreme hrane na pet nivoa, ova rerna ima posebna unutrašnja vrata koja se veoma lako mogu oprati nakon pripreme hrane zahvaljujući posebnom nano premazu. Takođe, zahvaljujući Surf tehnologiji , moguće je istovremeno pripremiti čak tri jela, i to bez mešanja mirisa.

 

 

DIZAJN INSPIRACIJA: Ekskluzivni retro šporeti

 

Mašina za pranje sudova

 

Ugradna mašina za sudove produžava vek trajanja čaša za više od 20 puta zahvaljujući automatskom sistemu za zaštitu stakla. Takođe, sa sistemom za samočišćenje filtera, filtere je dovoljno čistiti svaka tri meseca, što sprečava skupljanje nečistoća za 80%.

 

Uklanja miris prljavih sudova koji su dugo stajali, i to bez upotrebe hemikalija ili gasa sa funkcijom IonFresh. Opremljena kontrolom dugmeta na dodir, LCD ekranom i funkcijom punjenja do pola, mašina za sudove ima kapacitet za 13 osoba. 

 

 

 

Full – No Frost ugradni i samostojeći frižider

 

Ugradni kombinovani frižider iz serije koju je dizajnirala Patricija Urkiola sadrži najnoviju NeoFrost funkciju koja sprečava mešanje mirisa u dve različite pregrade zahvaljujući nezavisnoj kontroli ventilatora u pregradama frižidera i zamrzivača i omogućava duži period čuvanja hrane sofisticirano raspoređujući temperaturu.

 

Ovaj frižider se brzo i lako instalira zahvaljujući patentiranom dizajnu šarki i podešavanje temperature za svaku pregradu odvojeno zahvaljujući elektronskoj kontrolnoj tabli.

 

 

Full – No Frost samostojeći frižider

 

Ova serija frižidera ističe se posebnim dizajnom kombinovanih frižidera sa staklenim vratima i crnim i inoks side-by-side frižiderima dizajniranim za potrebe većeg unutrašnjeg kapaciteta. Obezbeđuju dužu svežinu do 30 dana sa FullFresh+ funkcijom, a najnovija NeoFrost funkcija sprečava mešanje mirisa u dve različite pregrade zahvaljujući dva odvojena ventilatora u pregradama za frižider i zamrzivač.

 

Ova tehnologija ujedno omogućava duži period skladištenja hrane sofisticirano raspoređujući temperaturu. Zahvaljujući elektronskoj kontrolnoj tabli, temperatura u svakoj pregradi može se odvojeno podešavati.

 

 

 

 

Foto: leisureturkiye.com