PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova skulptura najčuvenijeg ženskog miša na svetu

  • Objavljeno:
  • 28.6.2021

Kompanija Bosa u saradnji sa dizajnerkom Elenom Salmistraro i Diznijem kreirala je skulpturu jednog od njegovih najpoznatijih karaktera. Predstavljamo vam ''Urban Minerva'', novi izgled Minnie Mouse, u formi moderne figure kreirane od najfinije keramike.

 

Ekskluzivna saradnja između kompanije Bosa i Diznija se ponovo dogodila. Ovim putem kreirana je trodimenzionalna statua Minnie Mouse kako bi pravila Mickey-ju društvo, a dizajnirala ju je Elena Salmistraro. Ova figura je nazvana Urban Minerva, a napravljena je od fine keramike i ukrašena je živopisnim detaljima emajla. Figure Urban Minerva kao i Mickey Forever Young biće dostupni u ograničenom izdanju tokom 2021. godine.

 

 

Sa svojom prepoznatljivom mašnom, Minnie je zvezda i ikona još od svog nastanka u 1928. godini. Od tada je glumila u preko 70 filmova sa svojim Mickey Mouse-om, a prepoznata je kao legenda poput zvezda na Holivudskom šetalištu slavnih.

 

 

Za sve nas ona je jednostavno Minnie, ali prvobitno je njeno puno ime bilo je Minerva Mouse. Za ovu novu saradnju kompanije Bosa i Diznija, dizajnerka Elena Salmistraro transformisala je Minnie u Urban Minervu, modernu velegradsku ikonu koja prenosi radost i energiju.

 

 


Pročitajte još:

Prefinjena kolekcija lampi inspirisanih cvetom lotosa

NOVI DOMAĆI BREND: Mamazmia - mama među torbama


 

Elena je ažurirala stil najpoznatijeg ženskog miša na svetu živopisnim izgledom, metalik bojama i prefinjenim sjajno-mat efektima. Figura izgleda ushićeno i glamurozno, nosi kratku jaknu i helanke ukrašene motivima ulične umetnosti - koje se podudaraju sa šortsom na figuri Mickey Mouse. Dodatni akcenat je stavljen na karakterističnim većim prstenovima i narukvicama, legendarnom mašnom i mini suknjom sa tačkastim reljefima. 

 

 

Ovim novim izgledom Urban Minerva pridružuje se specijalnom projektu kompanije Bosa sa Diznijem. Skulptura Minnie je takođe dostupna u ograničenom izdanju i distribuiraće se širom sveta zajedno sa figurom Mickey Mouse tokom 2021. godine. Urban Minerva i Mickey Forever Young su visoke 50 cm i izrađene su od keramike sa ručno oslikanim detaljima. Ograničeni broj je napisan ispod desne cipele svake statue.

 

 

Dizajner: Elena Salmistraro

Fotografije: Riccardo Urnato